Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

15.02.2008 / Subaru Dealer Team Finland

Jari Ketomaa suorittaa Subaru Impreza WRX:n 2008-mallin ensiesiintymisen kotimaisilla rallipoluilla lauantaina, SM-sarjan toisessa osakilpailussa, Laukaan Peurunkarallissa.

Rallin hallitseva Suomen mestari pääsi testaamaan uutukaista vasta torstaina ja oli kokemaansa tyytyväinen.

Uusi Impreza teki kuljettajaan vaikutuksen erityisesti moottorin ja ajettavuutensa osalta. Vaikka täysin uudistuneen viisiovisen automallin kori ei ensisilmäyksellä näytäkään edellistä mallia suuremmalta, ovat ralliauton ajettavuuteen vaikuttavat mitat todella kasvaneet.
- Uusi malli on entistä leveämpi, ja mikä merkittävintä, akseliväli on kasvanut kymmenisen senttiä. Ajettavuus oli rauhallisen tuntuinen ja kilpuri reagoi hyvin ohjaukseen. Ensikokemus oli tosi positiivinen, Ketomaa myönsi.

- Autossa on paljon uutta, joten en vielä juuri ehtinyt säätää autoa, pieniä jousitusmuutoksia lukuun ottamatta. Testipäivän aikana keskityin vain ajamaan uudella pelillä. Potentiaalia tässä on hurjasti, ja on hienoa aloittaa työt, kun malli on juuri kehityskaarensa alussa.

Uuden mallin kilpailukyky on vielä monille arvoitus. Viikko sitten Ruotsin MM-rallissa yleiskilpailussa 10:nneksi ajanut Ketomaa piti 2007-mallisella Imprezalla kaikki uudella mallilla ajaneet ulkomaalaiset kilpakumppanit selvästi takanaan.
- Uskon, että olemme heti Laukaan SM-rallissa paremmassa vauhdissa vanhaan malliin verrattuna. Rallin jälkeen olemme paljon viisaampia, Ketomaa sanaili.

Armisella jo kova polte Laukaan hienoille teille

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan myös Subaru Dealer Team Finlandin toinen kuski Teemu Arminen oli lähdössä kilpailemaan Ruotsin MM-ralliin. Kisa jäi kuitenkin ajamatta Riihimäen UA:n kuljettajalta.
- Aikataulun kanssa olisi tullut liian kiire, kun kalustoa täytyi laittaa kuntoon Arctic Rallin jäljiltä. Ruotsista oli aikaa vain viisi vuorokautta Laukaan SM-ralliin, joten oli järkevämpi perua osallistuminen, Arminen kertasi.

- Kävin kuitenkin nuotittamassa Ruotsin rallin erikoiskokeet, jos vaikka ensi vuonna oltaisiin siellä viivalla.

- Ruotsissa kelit eivät rallia suosineet. Onneksi keli näyttää olevan täällä Laukaan suunnalla kunnossa tulevaa kilpailua ajatellen, jatkoi Arminen perjantain nuotitusjakson päätteeksi.

Teemu Armisen tavoitteena on ajaa N-ryhmän ja myös yleiskilpailun kärkisijoille.
- Kova polte on jo päästä kilpailemaan. Tiet ovat kunnolla jäässä, joten rengasvalinta on helppo tehdä. Jääpyörillä mennään. Lunta ei täälläkään ole kovin paljon, mutta pienet ja jäiset penkat reunustavat tieuraa.

Subaru Dealer Teamin kaksikko ampaisee matkaan kuumimmassa kärkiryhmässä. Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen starttaavat numerolla 3 ja Teemu Arminen ja Seppo Varmavuo numerolla 5.

SM-Peurunkaralli käynnistyy lauantaina klo 11.00 ja voittajaa odotellaan maaliin klo 17.30 jälkeen.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa