Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

16.02.2008 / Kosti Katajamäki

Kolmas sija Laukaan SM-rallissa vankisti asemaa sarjan kakkosena

Kosti Katajamäki rakensi aivan hurjan loppukirin SM-rallissa Laukaassa lauantaina. Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajavalle Katajamäelle varsinkin kisan alku oli hankala, mutta onneksi kirivaihde löytyi ja sijoitus parani lopulta kolmanneksi (ryhmä iso N).

Kilpailun päätöserikoiskokeella Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi löivät pöytään koko kilpailun pohja-ajan, mutta sekään ei ihan riittänyt ryhmän kokonaistilanteessa kakkossijaan. Ison N-ryhmän ja samalla koko kisan voittoon ajoi Juha Salo 31 sekunnin erolla Matti Rantaseen. Katajamäki jäi kolmannesta sijasta vain 1,1 sekuntia.

- Olen nyt uuden tilanteen edessä. Auto tuntuu hyvältä, mutta kelloon vaan ei synny nyt kunnon aikaa. Aiemmin olen osannut heti kertoa, mistä sekuntiero kärkeen on tullut, mutta vaikka nyt ajoin mielestäni täysin virheettömän erikoiskokeen, niin eroa tuli 10 sekuntia. Hämärä juttu. Ei voi ymmärtää, Katajamäki ihmetteli.

- Ehkä hermostuin kisan aikana vähän itseenikin. Peiliin pitää katsoa. Ei tästä kisasta nyt kovin pitkää ja värikästä tarinaa saa kirjoitettua. Siinä mielessä tietysti hyvä, että pisteitä tuli ja SM-asetelmat säilyivät, mutta kyllä se vaan nyt tämä tulos harmittaa, Katajamäki myönsi.

SM-sarjan yhteistilanteessa Salo kasvatti johtoaan. Hänen saldonsa näyttää kahden kilpailun jälkeen 39:ää pistettä. Katajamäki vankisti puolestaan asemaansa sarjan kakkosena 30:lla pisteellään. Kaksikko tuntuu jo karkaavan muilta, sillä kolmantena olevan Marko Kakon pisteet ovat 17.

- Salolla on sellainen maitti päällä, että vaikea siihen on vastata. Pitää miettiä oikein rauhassa yön yli ja analysoida Laukaan kisa tarkkaan. Kyllä täältä vielä tullaan ja voitoista ajetaan, Katajamäki muistutti.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa