Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

16.02.2008 / Juha Salo

Kauden toiset rallin SM-pisteet laitettiin tänään jakoon Laukaassa. Ison N-ryhmän Mitsubishilla Tunturirallin kolme viikkoa sitten voittaneelle Juha Salolle ei löytynyt vastusta myöskään keskisuomalaisilla rallipoluilla. Salo ja kartanlukija Mika Stenberg olivat yleiskilpailun ykkösiä jo toisen kerran peräkkäin. A-ryhmän WRC-autolla ajanut Janne Tuohino jäi voittajalle 18,6 sekuntia. Matti Rantanen oli kolmas.

Reilun sadan kilometrin mittaiselle ralliladulle ykkösnumerolla startannut Salo piirsi muille ajomallia heti kilpailun alkumetreistä lähtien. Ensimmäisellä erikoiskokeella karkkilalaiskuljettaja jäi Jussi Välimäen pohja-ajasta vain 0,3 sekuntia, mutta tämän jälkeen Salo oli omilla sekuntiluvuillaan.
- Ykkönen tuntui vielä takkuiselta, ei tarpeeksi rennolta. Arastelin ehkä hieman lähtöpaikkaa. Kakkosella sitten jo päästeltiin kunnolla. Tulimme heti pätkän alussa 120 vauhdissa melkein kahdella pyörällä. Siinä oli hetken aikaa kabiini täynnä käsiä. Maalissa oli sellainen fiilis, että nyt on tultu kovaa. Mutta ei aika ollut kuin 6,6 sekuntia Rantasta parempi, Salo luonnehti liki 30 kilometrin erikoiskoetta.

- Vastaavasti seuraavalla, puolet lyhyemmällä matkalla ajo tuntui kesymmältä. Silti saimme aikaiseksi samanmoisen eron seuraavaan ännäläiseen. Kiinan ajokokemus on varmasti opettanut ajamaan hitaampia paikkoja riehumatta. Kun ajotyyliä siistii, eikä hakkaa autoa lumivalleihin niin siinä sitä eroa syntyy, kuljettaja analysoi.

Salo ja Stenberg venyttivät viiden erikoiskokeen aikana kokonaiskilpailussa eron 24,4 sekuntiin. Ilman ongelmia kaksikko oli vahvasti kiinni kauden toisessa osakilpailuvoitossa.
- Ero lopuille pätkille oli riittävän tuntuinen. Kutonen ei missään nimessä ollut helppo pätkä. Eikä sitä ollut tuo viimeinenkään, vaikka se jo ajettiinkin aika hissuksiin.

Pohja-ajat menivät vitosella ja kuutosella muille, mutta se ei kilpailun lopputuloksiin vaikuttanut. Salo voitti sekä kokonaiskilpailun että ison N-ryhmän. Ryhmässään eroa kakkoseksi ajaneeseen Matti Rantaseen tuli lopulta 31,4 sekuntia. Kolmas oli Salon Mitsubishi Ralliart -tiimikaveri Kosti Katajamäki.
- Meillä ei ollut mitään ongelmia päivän aikana. Ajofiilis oli kohdallaan ja paketti koossa. Oli hauska ajaa.

Salo ja Stenberg lähtevät kolmen viikon päästä ajettavaan talvikauden viimeiseen SM-koitokseen ison N-ryhmän reilussa pistejohdossa.
- Nythän on helppo lähteä Nilsiään, kun tiedämme, että pystymme ykkösnumerollakin voittamaan ja tekemään hyvin eroa muihin. Ei tarvitse enää sitäkään jännittää, Salo ja Stenberg naurahtivat.Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

www.saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa