Facebook Twitter Email Pinterest

Salomaa Racing

17.02.2008 / Salomaa Racing

Odotettua vaatimattomampi menestys meni ajamattomuuden tiliin.

- Olisi pitänyt treenata enemmän ennen kilpailua, mutta missäs täällä Etelä-Suomessa ajat, Salomaa kysyy.
Autokunnan ykkösohjaaja uumoili jo ennen kisaa, että ajamattomuus voi heijastua tuloksiin.
- Ei tästä voi muuta kuin ottaa opikseen. Kotiläksyt on tehtävä paremmin. Kun talvi on etelässä se mikä on, olisi testaamiseen pitänyt yrittää hakea olosuhteita pohjoisempaa. Toki on sanottava, että työasiat ja muu siviilielämä asettaa omat rajoitteensa, joten tilanne on sikäli vähän hankala.

- Kisaan lähdettiin ajamaan sijoituksesta kympin sakkiin. On selvää, ettei 13:teen sijaan voi olla tyytyväinen, Salomaa myöntää.
- En saanut kunnolla luottoa autoon, eivätkä säädöt olleet lainkaan kohdallaan. Auto liirasi alkupätkillä liikaa ja kun aloin varoa sitä, auto liirasi entistä enemmän. Pehmensimme alustaa huollossa ja vähitellen ajettavuus parani. Kisa oli kuitenkin jo menetetty alkupätkillä, Salomaa sanoo.
- Olimme kisan alkupuoliskolla jääneet pistesijoista jo suunnilleen minuutin, joten viimeisellä lenkillä ei yritetty ihan maksimilla. Mitä sitä riskeeraamaan, kun on lopulta aika sama, onko sijoitus 11. vai 15., Salomaa vertaa.
- Kävi myös mielessä, että ehkä tulee kaiken kaikkiaan ajettua turhan varovaisesti. Meillä ei autoon tullut koko kisan aikana naarmuakaan. Kun katselin huoltoparkissa kilpakumppaneiden autoja, niissä oli kylkiä lommoilla ja puskureita puuttui. Aika aggressiivisesti pitää näköjään ajaa kärkiporukoissa, Salomaa arvioi.

Laukaan Peurunka-ralli ajettiin hienoissa olosuhteissa. Muutenkin kilpailu kirvoitti kiitosta.
- Reitti oli hyvä ja mielenkiintoinen. Lisäksi tiet olivat hienossa kunnossa. Näin hyvässä jäässä esimerkiksi Lankamaan erikoiskoe ei varmaan ole ollut kertaakaan näinä vuosina, joina olen ollut Laukaassa ajamassa. Harmi, että oma ajo ei nyt kulkenut, Salomaa miettii.
- Kisan järjestelyt sujuivat myös minusta hienosti. Rallissa ajettiin Laukaan keskustan tuntumassa hieno, suht nopea yleisöerikoiskoe, jossa oli paljon yleisöä. Erikoiskoe oli varta vasten tehty tähän tarkoitukseen jäädyttämällä pellolle. Siitä pitää nostaa hattua järjestäjälle. Juuri tällaisia panostuksia rallin SM-sarjassa tarvitaan, Salomaa kiittelee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa