Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

07.03.2008 / Matti Rantanen

Alkukaudella hyvään vauhtiin yltänyt ralliautoilija Matti Rantanen tähtää yhä korkeammalle, kun kauden kolmas Ralli SM-osakilpailu ajetaan Nilsiän ympäristön lumisilla teillä.

Rantanen on jälleen tehnyt oman tiiminsä kanssa kovasti kehitystyötä uuden Mitsubishi Lancer Evo9 -kilpurin kanssa. 26-vuotias lammilainen on tyytyväinen auton säätöihin ja starttaa Nilsiän TahkoSpa-ralliin kovin tavoittein:
- Edellisessä Laukaan osakilpailussa ajoin tähän mennessä parhaan kisani, kun sijoitus oli ison N-ryhmän toinen. Nyt täytyisi yrittää parantaa tuota vielä yhdellä pykälällä, Rantanen latasi.

- Tavoite on tosi kova ja kaiken pitää mennä nappiin, että vauhdillisesti pystyy aivan kärkivauhtiin. Aika monella kuskilla on kisaan sama tavoite, joten kovaa saa ajaa, jos mielii sinne kärkeen.

- Viime vuonna ja tämän kauden kahdessa ensimmäisessä rallissa N-ryhmän voittaja on ollut usein myös koko yleiskilpailun ykkönen. Itse en vielä mieti yleiskilpailusijoitusta, koska oman ryhmän kärkisijat ja -pisteet ovat nyt tärkeimmät, Rantanen järkeilee.

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Rantanen on ajanut ryhmän kanssa yhteisiä testejä, jonka lisäksi Mitsubishin ajettavuutta on hiottu omalla tutulla testitiellä Lammilla.
- Jos testit olivat sujuneet lupaavasti jo ennen Laukaan osakilpailua, niin nyt lähtökohta on vielä entistäkin parempi, Rantanen totesi.

Rantanen ja kartanlukija Jan Lönegren kilpailevat Nilsiän SM-osakilpailussa numerolla 5.

Ralli alkaa jo perjantai-iltana Tahkonlahden jäällä ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja loput seitsemän EK:ta kaasutellaan lauantaina.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa