Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

07.03.2008 / Matti Rantanen

Alkukaudella hyvään vauhtiin yltänyt ralliautoilija Matti Rantanen tähtää yhä korkeammalle, kun kauden kolmas Ralli SM-osakilpailu ajetaan Nilsiän ympäristön lumisilla teillä.

Rantanen on jälleen tehnyt oman tiiminsä kanssa kovasti kehitystyötä uuden Mitsubishi Lancer Evo9 -kilpurin kanssa. 26-vuotias lammilainen on tyytyväinen auton säätöihin ja starttaa Nilsiän TahkoSpa-ralliin kovin tavoittein:
- Edellisessä Laukaan osakilpailussa ajoin tähän mennessä parhaan kisani, kun sijoitus oli ison N-ryhmän toinen. Nyt täytyisi yrittää parantaa tuota vielä yhdellä pykälällä, Rantanen latasi.

- Tavoite on tosi kova ja kaiken pitää mennä nappiin, että vauhdillisesti pystyy aivan kärkivauhtiin. Aika monella kuskilla on kisaan sama tavoite, joten kovaa saa ajaa, jos mielii sinne kärkeen.

- Viime vuonna ja tämän kauden kahdessa ensimmäisessä rallissa N-ryhmän voittaja on ollut usein myös koko yleiskilpailun ykkönen. Itse en vielä mieti yleiskilpailusijoitusta, koska oman ryhmän kärkisijat ja -pisteet ovat nyt tärkeimmät, Rantanen järkeilee.

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Rantanen on ajanut ryhmän kanssa yhteisiä testejä, jonka lisäksi Mitsubishin ajettavuutta on hiottu omalla tutulla testitiellä Lammilla.
- Jos testit olivat sujuneet lupaavasti jo ennen Laukaan osakilpailua, niin nyt lähtökohta on vielä entistäkin parempi, Rantanen totesi.

Rantanen ja kartanlukija Jan Lönegren kilpailevat Nilsiän SM-osakilpailussa numerolla 5.

Ralli alkaa jo perjantai-iltana Tahkonlahden jäällä ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja loput seitsemän EK:ta kaasutellaan lauantaina.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa