Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

08.03.2008 / Kristian Sohlberg

Talvikauden viimeisen SM-rallin N-ryhmän kärjessä käynnistänyt Kristian Sohlberg, 29, joutui laskeutumaan Nilsiän korkeudelta pettyneenä miehenä Espooseen. Sohlbergin S2000-luokan Fiat Abarth Grande Punto painui lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Lastukoskella liian syvälle pohjoissavolaiseen lumihankeen. Lipsahduksessa tuhraantui kohtalokkaasti reilut kolme minuuttia ylimääräistä aikaa ja kärki karkasi hetkessä omille teilleen.

Sohlberg jatkoi sitkeästi ja samalla vauhdikkaasti kisaa, kunnes matkanteko päättyi lopullisesti päivän neljännellä erikoiskokeella moottoririkkoon.
- Konehuoneesta tuli viitospätkän aikatarkastusasemalla vähän savua ja öljynpaineet nousivat, mutta pääsimme jatkamaan vielä seuraavalle erikoiskokeelle. Ehdin ajaa sitä noin 500 metriä, kun huomasin, että kisa oli jätettävä siihen. Moottoripuolella oli jokin tekninen häiriö, kertasi Sohlberg vaiherikkaan päivän tapahtumia.

Sohlbergia jäi syystäkin kaivelemaan lauantain avauserikoiskokeen tapahtumat.
- Matkassa oli huonoa tuuriakin, sillä se ei ollut edes mikään paha paikka, eikä vauhtiakaan ollut liikaa. Kiihdytin ulos mutkasta vasempaan kääntyvään kurviin ja haukkasin nähtävästi epähuomiossa liikaa sisäpyörällä, mistä seurasi spinnaus. Auto valui harmikseni hankeen ja siinä sitten kuluivat ne runsaat kolme minuuttia, ennen kuin saamme viiden katsojan avustuksella sen takaisin tielle.

Lauantain toinen erikoiskoe kulki Sohlbergilta lähinnä ajatuksia kootessa, mutta kaksi seuraavaa tulivat jo ihan mallikkaasti.
- Tulin ne kieltämättä aivan maksimissa penkkoihin nojaten. Tällä autolla ei kovempaa enää päässyt.
Rallin SM-sarjassa on edessä kolmen kuukauden tauko. Tositoimiin palataan 14. kesäkuuta Keravalla, jossa kauden neljäs osakilpailu odottaa vuoroaan.

Sohlbergin saldoksi jäi talvikaudelta Laukaan Peurunkarallissa N-ryhmän kuudennen sijan tuomat arvopisteet.
- Talvikausi ei antanut tuloksellisesti paljoakaan, mutta pääasia on se, että pystyimme kehittämään uutta autoa kisa kisalta. Se tarjoaa motivaatiota kesäkauteen, jolloin tällä autolla pitäisi ehtiä jo paremmin kärjen vauhtiin. Toivotaan nyt, että minulle tarjoutuu tauon aikana tilaisuus ajaa lisää testiä.

Sohlberg odottaakin luottavaisin mielin kesäkautta.
- Kaikesta huolimatta ajaminen on ollut hauskaa talvikaudellakin ja yhteistyö on toiminut hienosti uuden kartanlukijani Peter Flythströmin kanssa. Jos syitä pitää etsiä, niin kyllä ne löytyvät autosta tai kuljettajasta. Kartanlukija on toiminut kuin kello.

Lisätietoja:
Kristian Sohlberg
+358 40 9030 560
kristian@sohlberg.org


www.kristiansohlberg.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa