Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

08.03.2008 / Subaru Dealer Team Finland

Ralli SM-sarjan talvikausi sai Subaru Dealer Team Finlandin osalta komean päätöksen, kun Jari Ketomaa ajoi vakuuttavasti N-ryhmän ykköseksi Nilsiän ympäristön talvisissa maisemissa. TahkoSpa-rallin yleiskilpailussa Ketomaan sijoitus oli kolmas A-ryhmän kuljettajien, Jussi Välimäen ja Ari Vihavaisen jälkeen. Ketomaan ero rallin voittajaan oli 16 sekuntia.

Viime aikoina N-ryhmän autolla on voitettu usein myös yleiskilpailu, mutta sillä meriitillä ei tällä kertaa ollut N-ryhmän hallitsevalle Suomen mestarille mitään merkitystä.
- Johtoasemamme omassa luokassa oli melko selvä jo rallin puolivälissä, joten päätarkoitus oli tulla ehjästi maaliin, kilpailun lopussa ilman riskejä ajanut Ketomaa selvitti.

- Täytyy olla erittäin tyytyväinen koko tiimimme puolesta, kun pääsimme nostamaan uuden Imprezan voittajatasolle jo sen toisessa rallissa täällä Suomessa.

- Viimeisen kahden viikon ajan teimme kovasti töitä Tommi Mäkinen Racingin kanssa. Testejä ajettiin reilusti, ja kehitystyön onnistuminen päästiin mittaamaan nyt menestyksekkäästi, Ketomaa iloitsi.

Ketomaan kanssa viimevuotisen ryhmävoittonsa Nilsiän SM-rallissa uusinut kartanlukija Miika Teiskonen ei myöskään pystynyt salaamaan tyytyväisyyttään.
- Nyt on helppo hymyillä vaativan rallin jälkeen. Nilsiän seudun erikoiskokeet ovat tosi haastavia sekä kuljettajan että kartturin näkökulmasta, Teiskonen kertoi.

Teemu Arminen kakkossijalta lumitöihin

Subaru Dealer Team Finlandin värit olivat hienosti edustettuina kolmen erikoiskokeen jälkeen, kun Teemu Arminen ja Seppo Varmavuo saapuivat päivän ensimmäiseen huoltoon N-ryhmän kakkossijalla. Arminen oli ajanut kaikilla kolmella erikoiskokeella kolmen nopeimman joukkoon, joten palkintopallisijaa tavoitellut Subaru-kuski oli hyvin tavoitevauhdissa.

Valitettavasti Armisen kilpailu päättyi ulosajoon huollon jälkeen ajetulla EK4:lla.
- Ajo sujui hienosti alkupätkillä ja kaikki näytti toimivan hienosti. Matka keskeytyi nopeassa mutkayhdistelmässä, kun auton keula pomppasi pois urasta. Ajolinjan ulkopuolelta ei löytynyt yhtään pitoa, joten suistuimme syvään ojaan, Arminen harmitteli.

- Olisi ollut hienoa jatkaa kovaa kärkitaistelua, kun vauhtimme oli kohdallaan. Keskeytys tietenkin ottaa päähän aika rajusti, mutta kilpailukykyinen vauhtimme lieventää osaltaan pettymystä, Varmavuo myönteli.

Tärkeä voitto Subarulle

Tommi Mäkinen Racingin toimitusjohtaja Esko Reiners summasi hyvillä mielin voittoisan SM-osakilpailun saldon.
- Auton kehitystyö on vielä hyvin varhaisessa vaiheessa, mutta silti TMR ´08 Subaru Impreza näytti nopeutensa heti tuoreeltaan. Auton potentiaali oli kyllä meillä tiedossa ja tämä kilpailu antoi siihen vahvistuksen. Voitto tuli tärkeään paikkaan ja tästä on nyt hyvä lähteä valmistautumaan kohti kesäkautta ja soratestejä, Reiners totesi.

- Kuljettajistamme puhuttaessa Ketomaan suoritus oli loistava. Se oli oikeaa ammattimiehen virheetöntä työtä. Arminen pääsi jälleen näyttämään nopeutensa. Varmuutta olisi tarvittu hieman lisää, niin tulos olisi ollut kärkitasolla.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
tiedottaja
Subaru Dealer Team Finland

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa