Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino

10.06.2008 / Janne Tuohino

Ralliautoilun SM-sarja palaa kolmen kuukauden kevättauolta tulevana viikonloppuna Keravan ympäristössä ajettavassa Keski-Uusimaa SM-rallissa. Kahdeksan erikoiskokeen ja 90,3 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun osallistuu runsas joukko kansallisia ja kansainvälisiä ralliautoilijoita. Yksi on kuitenkin poissa - Kiiminkiläistä vuoden 2001 ralliautoilun suomenmestaria Janne Tuohinoa ei nähdä kauden neljännessä SM-rallissa.

Talvikauden kolmen SM-osakilpailun jälkeen unkarilaisen Korda Racing yksityistiimin Subaru Impreza WRC´03 ralliautolla ajanut SM-sarjan A-ryhmän kolmatta tilaa hallussaan pitävä Tuohino ei halunnut jatkaa yhteistyötä sukulaiskansamme rallitiimin kanssa. Koska SM-sarjan kaikissa kolmessa kilpailussa Subaru ei teknisesti toiminut odotetulla tavalla, päätti Tuohino yhteistyökumppaneidensa kanssa jättää SM-sarjan sorakauden avauskilpailun väliin ja keskittyä rakentamaan pakettia tuleviin kilpailuihin kuten Suomen MM-ralliin.

- Riski kesäkauden kilpailujen tekniselle keskeytykselle on liian suuri, enkä halunnut talven tapaan lähteä erikoiskokeille arpomaan vaihdelaatikon toimivuutta. Ralliautoilun suomenmestaruustitteliä ajatellen loppukauden kilpailuista pitäisi jokaisesta saavuttaa ensimmäinen tai toinen sija.
Ralliauton tekniikan toimimattomuus tuskin helpottaisi jo ennestään haastavaa kamppailua ja siksi päätin yhteistyökumppaneideni kanssa kääntää katseet Suomen MM-ralliin, Tuohino kertoo.

- Elokuun alussa ajettava kotimainen sorasirkus kiinnostaa valtavasti ja nyt sitä varten teemme hartiavoimin töitä löytääksemme asianmukaisen kaluston. Ongelmalliseksi asian tekee se, että kilpailukykyistä kalustoa on hyvin vähän saatavilla - ja vuokrahinta myös sen mukainen.

Ilmoittautuminen Suomen MM-ralliin päättyy kesäkuun lopussa, joten tärkeitä päätöksiä on tehtävä pian, Tuohino jatkaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa