Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sarja jatkuu Keravalla

11.06.2008 / Ralli SM -sarja jatkuu Keravalla

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina Keravalla kolmen kuukauden tauon jälkeen. Kesäkauteen lähdettäessä kaikkien kolmen SM-luokan pistetilanne on erittäin tasainen, joten kesän avausosakilpailussa on luvassa huimaa taistelua Etelä-Suomen nopeilla sorateillä.

A-ryhmä: Välimäki ja Mikkonen haastavat pistejohtaja Vihavaisen

A-ryhmän SM-johdossa talvikauden jälkeen Ford Focus WRC01:llä ajava Mäntyharjun Ari Vihavainen lähtee kesän avaukseen tasaisella taktiikalla.
- Yltiöpäinen yrittäminen jätetään pois ja keskitytään keräämään lisää pisteitä. Uskon, että taktiikka palkitaan kauden lopussa. Kisaan lähden hyvillä mielin: Keravan alueen tiet sopivat sekä minulle että autolle, sillä nopeilla erikoiskokeilla ei tarvitse kiviä kierrellä, Vihavainen sanoo.

Talvikaudella A-ryhmän kahdesti voittanut luokan hallitseva Suomen mestari Jussi Välimäki starttaa Mitsubishillaan lauantain kisaan odottavaisissa tunnelmissa. Kevättauon aikana Välimäen kalustoa on kunnostettu uusimalla moottorin ohjausyksikkö, ja myös rengasmerkki on uusi. Samalla kartanlukija on vaihtunut ja nyt nuotteja lukee Harri Rovanperän rinnalta tuttu, erittäin kokenut Risto Pietiläinen.

- Jännää tulee olemaan, koska muuttuvia tekijöitä on tällä kertaa melko paljon. Uskon, että kesäkelillä WRC-autot ovat etulyöntiasemassa, mutta etukäteen en aio antaa ainakaan yhtään periksi, Välimäki lupaa.

Peugeot 206 WRC -autoa lauantaina kotikisassaan Keravalla ajava Jarmo Mikkonen kuuluu kisan voittajasuosikkien joukkoon. Kokeneen kuljettajan talvikausi epäonnistui tekniikkamurheiden takia, mutta nyt kalusto on iskussa.

- Koko kevät on tehty auton kanssa töitä, jotta kaikki toimisi viikonloppuna niin kuin pitäisi. Alueen tiestö on tuttua, mutta kovaa menevät muutkin, Mikkonen miettii.

A-ryhmän pistetaulukossa kolmantena ajava Janne Tuohino ei starttaa Keski-Uusimaa SM-ralliin. Tuohinon tähtäin on siirretty elokuun Neste Oil Ralliin.

Ryhmä A, pistetilanne ennen Keski-Uusimaa SM-rallia
1. Ari Vihavainen 44
2. Jussi Välimäki 39
3. Janne Tuohino 25
4. Arto Juolahti 24
5. Timo Pulkkinen 19
= Reijo Muhonen 19

Ison N-ryhmän johtaja Juha Salo avaa latua muille

Isossa N-ryhmän johdossa talvikauden jälkeen kaasuttava Juha Salo lähtee lauantain reitille koko joukon ensimmäisenä autona. Mitsubishi Lancerin Evo 9:llä kilpaileva Salo peräänsä samanlaisella autolla ajavan Kosti Katajamäen, jonka ero Saloon on ennen Keravan kisaa 5 pistettä. Kolmantena pistetaulukossa vaanii uudella Subaru Imprezalla kilpaileva hallitseva Suomen mestari Jari Ketomaa, joka voitti ison N-ryhmän edellisessä osakilpailussa Nilsiässä. Kärkikolmikko saa peräänsä tukun haastajia.

- Luvassa on todella tasainen taisto, sillä uskon että Katajamäen ja Ketomäen lisäksi nuoret kuljettajat Jarkko Nikaran ja Matti Rantasen johdolla tulevat todella kovaa. Olen kevään aikana saanut paljon ajokilometrejä alle, joten lähden matkaan hyvillä mielin, voitto on ainoa tavoite, Juha Salo kertoo.

Iso N-ryhmä, pistetilanne ennen Keski-Uusimaa SM-rallia

1. Juha Salo 39
2. Kosti Katajamäki 34
3. Jari Ketomaa 31
4. Marko Kakko 27
5. Matti Rantanen 24

Joonas Lindroos jahtaa jälleen pienen N-ryhmän voittoa

Pienen N-ryhmän SM-sarjaa talvikauden jälkeen johtava Jämsän Joonas Lindroos lähtee Keravalle voitto mielessä. Ryhmän pistetilanne tasoittui äärimmäisen tiukaksi Nilsiän osakilpailussa, jossa Lindroos joutui keskeyttämään tekniikkamurheisiin. Auto on kevättauolla huollettu uuteen uskoon ja viimeiset testit ovat vielä menossa. Nyt jämsäläisen Honda Civic-kuljettajan tarkoituksena on palata voittokantaan.

- Täysillä lähdetään heti alusta alkaen ja voittoa haetaan. Kovinta vastusta odotan Hautamäen Villeltä. Marko Männyn paluu pikku-ännään on myös mielenkiintoinen uutinen, uskon että hänkin on vahvasti voittotaistossa mukana, Lindroos sanoo.

Pieni N-ryhmä, pistetilanne ennen Keski-Uusimaa SM-rallia

1. Joonas Lindroos 39
2. Ailu Magga 37
3. Vesa Hirvonen 35
4. Ville Hautamäki 32
5. Antti Rintamäki 18


Keski-Uusimaa SM-ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 148 autokuntaa. Kilpailun kokonaispituus on 310 kilometriä sisältäen kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 90 kilometriä. Rallin kilpailutoimisto ja lehdistökeskus sijaitsevat Keravan Keuda-talolla, osoitteessa Keskikatu 3 a.

Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille Keravan keskustasta, Paasikivenkadulta kello 10.01.
Rallin huoltotaukoa vietetään Keravalla Klondyken parkkialueella kello 13.00 alkaen. Kilpailu päättyy Keravan keskustaan, jonne ensimmäiset autot saapuvat noin klo 17.00.

Keski-Uusimaa SM-rallin lähtöluettelo: www.keskiuusimaa.fi/ralli/hyvaksytyt.pdf

Rallin reaaliaikainen online -tulospalvelu: www.tenab.net/online.htm

Motor Forum Ralli SM -koostelähetys MTV3:lla sunnuntaina 15.6. klo 14:00

Lisätietoja: Ralli SM -sarja tiedotus:
Miikka Kimari, p. 050 522 2015, email. ralli-sm@autourheilu.fi
www.autourheilu.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa