Facebook Twitter Email Pinterest

Salomaa Racing

12.06.2008 / Salomaa Racing

Jani Salomaa starttaa lauantaina kesäkauden avaavaan Keski-Uusimaa ralliin tutulla Subaru Imprezalla. Nuotteja lukee tällä kerralla Tuomo Nikkola, joka on kokenut kartanlukija. Nikkola mm. kouluttaa nuoria kuljettajia Etelä-Suomen alueen valmennusryhmässä.

Salomaa odottaa Keravan lähistöllä ajettavaa kilpailua jo innolla.
- Onhan se taas kiva päästä ajamaan, kun edellisen kerran on kilpailtu kolme kuukautta sitten talvella, Salomaa innostuu.
- Myös se on mukavaa, että kisa on tässä lähellä, melkein voisi jo puhua kotikilpailusta. Jossain päin reittiä on varmasti jopa tuttua tietä, Salomaa jatkaa.
- Tiet ovat varmaankin nopeita. Rengasvalintojen kanssa on oltava tarkkana, sillä jos sataa, renkaita pitää hieman leikata. Jos taas on kuivaa ja lämmintä, ei leikattu rengas kestä pitkää reittiä, Salomaa miettii.
- Lähtönumeromme on 30. Se on mielestäni etu, koska edellä ajavat puhdistavat reitin irtohiekasta ja pito on näillä numeroilla parhaimmillaan, Salomaa uskoo.

Kevään aikana auto on huollettu ja takana on yksi pidempi testi.
- Lisäksi torstaina ajetaan ns. shake down -testi. Mielelläni olisin ajanut enemmänkin ennen kisaa, mutta kun auto on jo myyty, se rajoittaa kilometrien kerryttämistä. Ajan nykyisellä autolla myyntisopimuksen mukaan vielä nämä kaksi kesän kilpailua, Salomaa paljastaa.
- En silti ole ajon sujumisesta huolissani. Kesällä ajaminen on aina ollut minulle mieluisampaa. Olen tehnyt parhaat tuloksenikin perinteisesti kesäralleissa, Salomaa muistuttaa.

- Tavoitteena on päästä SM-pisteille, eli kymmenen parhaan joukkoon. Se on kova tavoite, sillä siellä on n. 30 muutakin, joilla on sama suunnitelma, Salomaa naurahtaa.
Kulunut kevät on jälleen osoittanut, että N-ryhmän SM-sarjan taso on huikea. Monet Salomaan kilpakumppanit ovat käyneet lyhentämässä ajotaukoa ulkomailla. Lähes poikkeuksetta kotiin tuomisina on ollut voittoja, tai vähintään palkintosijoja.
- Se on totta, että luokkamme on varmasti SM-sarjan kovatasoisin ja se on jopa Euroopan mittakaavassakin erittäin tasokas, Salomaa arvelee.

Yksi Keski-Uusimaa rallin erikoisuuksista on keskitetty huolto, jossa kilpailijat käyvät vain yhden kerran kilpailun aikana. Lähes 90 erikoiskoekilometrin reitti on siis jaettu kahtia.
- Yksi ainoa huolto asettaa tietysti omat haasteensa. Autoa ei voi mennä sellaiseen kisaan korjaamaan, vaan kaiken pitää olla viimeisen päälle kunnossa. Onneksi Subaru on luotettava auto ja meillä on hyvä huoltoryhmä, joten meille huoltojärjestely tuskin on ongelma, Salomaa veikkaa.

Kilpailu alkaa Keravan keskustasta klo 10.01. Tuloksia voi seurata koko kisapäivän ajan on line -tulospalvelusta osoitteesta http://www.tenab.net/online.htm
TV-lähetys kilpailusta nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina 15.6. klo 14.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa