Facebook Twitter Email Pinterest

CLO Racing

15.06.2008 /

CLO Racingin molemmat kilpailijaparit onnistuivat tavoitteessaan ja saavuttivat SM-pisteitä, kun kauden neljäs ja kesäkauden avannut osakilpailu kaasuteltiin lauantaina Keravan Keski-Uusimaa rallissa.

Ford Focus WRC:lla ajava Jouni Arolainen sai jälleen pienen tauon jälkeen kartanlukijakseen Jouko Puhakan. Yhteistyö tuottikin hyvän tuloksen, kun lähtönumero 36 ovissaan liikkunut kaksikko sijoittui A-ryhmässä kuudenneksi.

Hyvinkään UA:ta edustava Arolainen ylsi alusta saakka SM-pistevauhtiin ja kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen hän oli ryhmässään yhdeksäntenä. Rallin huoltotauokoa vietettiin neljän erikoiskokeen jälkeen, johon mennessä Ford-kuljettaja oli noussut A-ryhmässä seitsemännelle sijalle.

Rallin lopulla Arolaisen sijoitus nousi vielä pykälän, joten kuudennen sijan myötä kisan tulostavoite tuli täytettyä:

- Kisan kulkuun olen tyytyväinen. Loppua kohden pätkäajatkin kohentuivat, kun kirjasin sekä saman EK-ajan että kertaalleen voitinkin SM-sarjan pistejohtoon nousseen kuljettajan.

Erikoinen rengastaktiikka

Arolainen ja Puhakka tekivät huoltotauolla ennakkosuunnitelmista poikkeavan päätöksen rengasvalinnassaan.

- Tiestö oli hyvässä kunnossa ja Puhakka ennakoi kovapintaisen ja irtosorasta puhtaan tienpinnan pidon olevan jopa parempi, jos jatkaisimme samoilla renkailla myös toisen lenkin, jolloin ensimmäiset neljä EK:ta ajettiin toiseen kertaan, Arolainen selvitti.
- Tuo oli kokeneen ammattimiehen päätös. Pito olikin kohdallaan, joten yksi ja sama rengaskerta pelasi ja kesti WRC-auton alla koko reitin läpi.
- Tämänkin kokemuksen perusteella voi todeta, että tälle vuodelle SM-sarjaan tullut renkaiden käyttöä rajoittava sääntö on positiivinen asia, Arolainen jatkoi.

A-ryhmän voitti Jarmo Mikkonen ennen Jukka Hiltusta ja Jussi Välimäkeä. Mikkonen kiersi seitsemän erikoiskokeen reitin kaksi minuuttia ja 11 sekuntia Arolaista nopeammin.

Suomisen pistesaldo kasvoi jälleen

Viime vuoden Nuorten rallisarjan Suomen mestari Tapio Suominen ajoi Keravalla uuden kartanlukijan Pasi Hedmanin kanssa. Mitsubishi Lancer Evo9-mallilla liikkunut kaksikko sijoittui N-ryhmän kovassa seurassa kahdeksannelle sijalle.

Ison N-ryhmän voittanut hallitseva mestari Jari Ketomaa oli Suomista minuutin ja 30 sekuntia nopeampi.

- Alussa vaivasi jälleen tuttu juttu eli ajamattomuus näkyi suorituksessa. Testaaminen jäi minimiin ennen kesän ensimmäistä rallia, joten iskukyky ei ollut alkupätkillä parhaimmillaan, Suominen myönsi.

Kisan puolivälissä Suominen piti hallussaan N-ryhmän kahdeksatta sijaa. Sijoitus säilyi samana rallin loppuun saakka.

- Alun jälkeen pätkäajat olivat lähempänä kärkeä ja se kertoo sen, että kehitystä on tapahtunut ja oikealla tiellä ollaan, ensimmäistä kauttaan nelivetoisella autolla kilpaileva Suominen summasi.

Seuraava rallin SM-osakilpailu ajetaan 12. heinäkuuta Kouvolan ympäristössä.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa