Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

13.06.2008 /

Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy lauantaina Keravalla. Subaru Dealer Team Finlandin molemmat kuljettajat starttaavat kilpailuun uusilla, Impreza TMR´08-malleilla.

Mikkelin Jari Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen lähtevät Keravan osakilpailuun numerolla 3 ja Riihimäen Teemu Arminen ja Seppo Varmavuo liimaavat uunituoreen Subarunsa oviin lähtönumeron 7.

Ison N-ryhmän hallitseva Suomen mestari Jari Ketomaa lähtee puolustamaan viimevuotista Keravan osakilpailun voittoa.

- Viime vuoden temppu olisi hieno uusia. Tottakai tavoitteeni on asetettu voittoon, kun eipä sitä mistään muusta sijasta kannata lähteä ajamaan. Kilpailukyky ja tuntuma uuden Imprezan osalta on parantunut edellisen, talvella ajetun voittoisan Nilsiän osakilpailun jälkeen, Jari Ketomaa kertasi.
- Minulla on nyt paljon enemmän kokemusta tästä uudesta mallista. Olemme ajaneet lähiviikkoina testejä Tommi Mäkinen Racingin kanssa erilaisissa olosuhteissa. Muutoksia on tehty lähinnä iskareihin ja jousiin.
- Testejä on ajettu Italiassa ja Romaniassa ja nyt aivan hiljattain koti-Suomessa, kun hioimme kaluston ominaisuuksia nopeille sorateille, Ketomaa jatkoi.

Myös Subaru Dealer Team Finlandin toinen kuljettaja Teemu Arminen pääsee nyt kilpailemaan Imprezan tuoreimmalla kehitysversiolla. Armisen käyttämä ralliauto valmistui vasta juuri ennen kesän avauskilpailua.

- Lähtökohta kilpailuun on haastava, kun en ole itseasiassa edes päässyt testaamaan sitä minulle tulevaa yksilöä. Kilpurin valmistuminen venyi aivan viime tippaan, mutta on tämä hieno fiilis lähteä kesään uudella autolla, Arminen jutteli innokkaana.

Viime vuonna Keravan SM-osakilpailussa Teemu Arminen ajoi uransa parhaan tuloksen, kun mies sijoittui yleiskilpailussa neljänneksi ja N-ryhmässä kolmanneksi.

- Sitä tulosta voi olla nyt vaikea parantaa, kun tuntuma uuteen peliin ei ole vielä kuljettajalla kohdallaan.
- Tiestö on minulle mieleistä, joten kovaa lähdetään lauantaina tyrkkäämään, Arminen lupasi nuotitusjakson päätteeksi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa