Facebook Twitter Email Pinterest

Vesa Hirvonen

17.06.2008 / Vesa Hirvonen

Rallin SM-sarjan kesäkausi korkattiin lauantaina Keski-Uusimaa rallin merkeissä. Rallin keskuspaikka oli Kerava, mutta kahdeksan erikoiskokeen reitti kiersi Mäntsälän ja Porvoon välimaastoissa. Hirvonen Rally Racingilta kilpailu sujui tutuissa tunnelmissa sijoituksen suhteen. Sen sijaan pistetilanne koheni mukavasti.

Kilpailussa oli tarkoitus ajaa neljä erikoiskoetta kahteen kertaan. Harmittavasti kilpailun ulkopuolisesta asiasta johtuen kisan pisin pätkä jouduttiin toisella lenkillä perumaan.

Vesa Hirvosen ja Jussi Martiskinin kilpailu alkoi varsin vauhdikkaissa merkeissä. Nimittäin ensimmäisellä erikoiskokeella eräs hyppy yllätti ja sitten mentiin.
- Hypättiin aika karmeesti. Sen jälkeen auto vikuroi, kertoi yhdeksän sekuntia erikoiskokeella luokkapohjista jäänyt Hirvonen. Toinen erikoiskoe oli 23 km pitkä ja sen jälkeen Hirvonen oli jo 21,8 sekuntia kärkeä jäljessä. Neljän pätkän jälkeen oli huoltotauko, missä selvisi, että Hondan etutukivarsi oli hypyssä vääntynyt. Eroa tässä vaiheessa kärkeen oli 30,5 sekuntia.
- Kiitos Printsportin huollon saimme tukivarren vaihdettua. Vain viisi sekuntia jäi aikaa, että ehdimme aikatarkastusasemalle, Vesku kiitteli huollon poikia.

Hirvonen ei saanut parasta rytmiä päälle toiselle lenkille ja maalissa sijoitus oli kolmas. Eroa toiseksi ajaneeseen Jani Hirvoseen jäi 31,1 ja voittajaan Ville Hautamäkeen 37,4 sekuntia.
- Auton alusta ei ollut ihan ok sen hypyn jälkeen. Meidän kisan ratkaisi toinen erikoiskoe, siellä jäimme liikaa, arvioi Hirvonen. Hyvää kisassa on Hirvosen kantilta katsottuna se, että Joonas Lindroos jäi kaus taakse ja pistetilanne koheni niin, että Vesku ja Jussi ovat toisena kaksi pistettä Ville Hautamäestä.
- Pistetilanne tasoittui nyt mukavasti. Siinä mielessä nämä olivat tärkeät pisteet, ynnäsi Hirvonen maalissa Keravan keskustassa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa