Facebook Twitter Email Pinterest

Kouvolan SM-rallissa tiedossa tiukkaa taistelua

09.07.2008 / Kouvolan SM-rallissa tiedossa tiukkaa taistelua

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina Kouvolassa ajettavalla SM O.K. Auto -rallilla. Kaikkien SM-luokkien pistetilanne ennen Kouvolan osakilpailua on erittäin tasainen, joten luvassa on jännittävä kilpailu Kymenlaakson hienoilla sorateillä. Lisämausteensa kisaan tuovat MM-ammattilaiset Daniel Sordo ja Toni Gardemeister.

A-ryhmä: Vihavainen puolustaa viime vuoden voittoa

Vuosi sitten Kouvolan SM O.K. Auto -rallin yleiskilpailun voittoon ajanut Ari Vihavainen starttaa Ford Focus WRC:lla puolustamaan viime vuoden ykköstilaansa. A-ryhmän SM-pisteissä kakkosena kaasuttavan Vihavaisen tavoitteena on nousta takaisin pistekärkeen.

- Kyllä keltapohjaiset numerot pitää saada takaisin auton kylkiin eli luokkavoitto on päätavoite. Daniel Sordon vauhtiin ei ennätetä, mutta sillä ei ole niin suurta väliäkään. Uskoisin, että SM-sarjalaisista Jarmo Mikkonen antaa kovimman vastuksen. Myös Jukka Hiltunen antoi edellisen osakilpailun kakkossijallaan myrskyvaroituksen, Vihavainen sanoo.

Jussi Välimäki siirtyi edellisen osakilpailun kolmossijan myötä A-ryhmän SM-johtoon. Hallitseva Suomen mestari luottaa tasaiseen taktiikkaan myös O.K. Auto -rallissa. A-ryhmän Mitsubishilla ajava Välimäki joutuu antamaan tasoitusta WRC-autoille.
- Kouvola on meille suuri haaste, sillä muista kärkikuljettajista poiketen en ole viime vuosina kilpaillut sillä seudulla. Nuotitukseen pitää nyt keskittyä tavallistakin tarkemmin. Kisassa pitää hieman kytätä, miten pisteissä toisena oleva Vihavainen ajaa ja päättää lopullinen taktiikka sen perusteella, Välimäki kertoo.
Keravan osakilpailun voittanut Jarmo Mikkonen hakee voittoputkelleen jatkoa Kouvolasta. SM-pistetaistelussa Mikkonen on epäonnisen talvikauden takia kaukana kärjestä, joten pistetilanne ei aiheuta paineita.

- Keravalla pääsimme takaisin voittokantaan, mutta en edelleenkään ole täysin tyytyväinen auton ajo-ominaisuuksiin. Kisan jälkeen teimme muutoksia voimansiirtoon ja alustaan. Auto valmistuu kisaviikolla ja kisassa nähdään, osuivatko muutokset oikeaan, Peugeot 206 WRC:lla kisaava Mikkonen miettii.


Ryhmä A, pistetilanne ennen SM O.K. Auto -rallia
1. Jussi Välimäki, 49
2. Ari Vihavainen, 46
3. Arto Juolahti, 32
4. Janne Tuohino, 25
5. Timo Pulkkinen, 25

Iso N-ryhmä: Ketomaa hakee hattutemppua

Isossa N-ryhmässä pistetaisto on äärimmäisen tasainen. Kahdessa edellisessä osakilpailussa voittoon ajanut Subaru-kuljettaja Jari Ketomaa johtaa sarjaa tasapistein Kosti Katajamäen kanssa. Hallitseva Suomen mestari Ketomaa lähtee Kouvolaan hakemaan kauden kolmatta ryhmävoittoa. Edellisen osakilpailun jälkeen miehen Subarua on testattu ahkerasti ja vauhtia on löydetty lisää. Voitto on ainoa tavoite.

- Katsotaan, mitä Mitsubishi-kuljettajat keksivät. Uskon, että Katajamäki ja Salo ovat pahimmat kilpakumppanimme, mutta luokan kärjessä on monia muitakin hyviä haastajia. On mielenkiintoista nähdä mihin esimerkiksi Kristian Sohlberg, Marko Kakko, Matti Rantanen ja Jarkko Nikara tällä kertaa yltävät, Ketomaa sanoo.

Myös Katajamäki lähtee luottavaisena matkaan. Takana on tasainen alkukausi, mutta voittoon asti vauhtia ei ole vielä riittänyt.

- Voittoarpaa ei ole tällä kaudella vielä meille osunut, joten nyt olisi korkea aika ajaa voitto kotiin. Kotiläksyt on tehty kunnolla, sillä takana on kunnon testit ja VIP-autokeikka viime sunnuntain Jalasjärven rallisprintissä, Katajamäki kertoo.

Kärkikaksikon takana vaanii Juha Salo, joka putosi edellisessä osakilpailussa SM-kärjestä voimansiirto-ongelmien takia. Keravan epäonni on pyyhitty mielestä ja Kouvolasta mies hakee voittoa raivokkaasti.

- Tasainen taisto on tulossa, sillä viime vuonna hävisimme Ketomaalle täällä vaivaiset viisi sekuntia. Katsotaan, kuinka nyt käy, Juha Salo sanoo.

Iso N-ryhmä, pistetilanne ennen SM O.K. Auto -rallia
Jari Ketomaa, 46
Kosti Katajamäki, 46
Juha Salo, 43
Marko Kakko, 33
Matti Rantanen, 32

Ville Hautamäellä tukku haastajia pienessä N-ryhmässä

Pienen N-ryhmän SM-sarjaa johtava Ville Hautamäki nappasi kauden avausvoittonsa edellisestä osakilpailusta. Hautamäki lähtee voitto mielessä myös Kouvolaan, mutta ennustaa samalla tiukkaa ja tasaista kärkikamppailua.

- Joonas Lindroos, Vesa Hirvonen, Jani Hirvonen ja Erno Randelin. Siinä on neljä todella pahaa haastajaa voittotaisteluun. Voittoon vaaditaan täydellinen suoritus ja sitä lähdetään hakemaan, Hautamäki kertoo.
Talvikauden jälkeen pienen N-ryhmän kärjessä ajanut Joonas Lindroos kärsi kesäkauden ensimmäisessä SM-rallissa rengasrikon, joka pudotti jämsäläiskuljettajan ryhmän piikkipaikalta SM-kolmoseksi. Vuosi sitten Lindroos ajoi Kouvolassa ylivoimaiseen ryhmävoittoon.
- Nyt saisi olla jo tuuriakin mukana, mutta eiköhän tilanne käännetä taas meidän eduksi. Uskon, että luokan SM-ratkaisut jäävät kauden viimeisen osakilpailun varaan, mutta Kouvolan haastavilla teillä olen aina viihtynyt ja sieltä tavoitellaan tietysti voittoa, Lindroos toteaa
Pieni N-ryhmä, pistetilanne ennen SM O.K. Auto -rallia

Ville Hautamäki, 47
Vesa Hirvonen, 45
Joonas Lindroos, 42
Ailu Magga, 37
Jani Hirvonen, 24

Kouvolassa nähdään tasokas osallistujakaarti

Kesäkauden toisessa SM-rallissa nähdään kaikkiaan 154 autokuntaa, joista nimekkäimmät ovat rallin MM-sarjasta tutut Citroënin tehdaskuljettaja Daniel Sordo ja Suzukin rallitallin suomalaiskuljettaja Toni Gardemeister. Sordo kilpailee tutulla Citroën C4 WRC:lla, mutta Gardemeister starttaa Kouvolassa reitille F-ryhmän BMW M3:lla. Tonille nuotteja lukee avopuoliso Miia Katajala.

O.K. Auto-rallin kilpailukeskus toimii Hotelli Vaakunassa ja startti tapahtuu aivan Kouvolan keskustasta josta ensimmäinen pari starttaa reitille klo 10.01 ja maaliin ensimmäistä odotetaan noin klo 17.17. Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 90 km, koko reitin pituus on noin 250 km.

SM OK Auto-rallin lähtöluettelo: http://www.tenab.net/v2008/080712l.htm
Rallin online -tulospalvelu: www.tenab.net/online.htm
Ralliradio kuuluu YLE Kymenlaakson radion taajuudella 96,9.
Motor Forum Ralli SM -koostelähetys MTV3:lla sunnuntaina 13.7. klo 17:30

Lisätietoja:
Ralli SM sarjatiedottaja Miikka Kimari, p. 050 522 2015,
ralli-sm@autourheilu.fi
www.autourheilu.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa