Facebook Twitter Email Pinterest

Salomaa Racing

10.07.2008 / Salomaa Racing

Jani Salomaan valmistautuminen kauden viidenteen ja kesän toiseen SM-ralliin sujui hivenen alavireisesti. Kisaa edeltänyt testisessio kun jäi äärimmäisen lyhyeksi.

- Tekniset ongelmat pilasivat testin. Vaihteensiirtomekanismiin tuli joku vika, minkä vuoksi testi jäi muutamaan kilometriin, Salomaa harmittelee.
- Nyt olisi ollut mahdollisuus ajaa hyväkuntoisella tiellä kunnon testi, mutta kun ei niin ei. Tietysti pitää ajatella myös niin, että hyvä kun vika tuli esiin nyt, eikä lauantaina, Salomaa huomauttaa.
- Onneksi O.K. -Auto rallin järjestäjä on toteuttanut testierikoiskokeen, joka ajetaan perjantaina. Laitetaan auto nyt kuntoon ja otetaan sitten Kouvolassa perjantaina testi uusiksi. Kyllä kilometrejä pitäisi saada vähän alle, sillä ihan kylmiltään ei kisaan voi lähteä, Salomaa miettii.

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta tavoite on tuttu.
- SM-pisteistä lähdetään taas ajamaan, se on selvä. Eli tavoite on N-ryhmän kärkikymmenikköön, Salomaa valottaa.
- Numero (26) on hyvä, varmasti parhaasta päästä. Tiet ovat puhdistuneet irtosorasta, mutta silti uria ei varmasti vielä ole haitaksi asti. Rallissa ajetaan tietääkseni kuusi eri pikataivalta, joista kaksi ilmeisesti ajetaan kahteen kertaan. Siksikin hyvästä lähtönumerosta on hyötyä, Salomaa arvelee.
- Tiestö on Kouvolan seudulla aina ollut vaativaa, joten tänäkin vuonna nähdään varmasti paljon ulosajoja ja niistä johtuvia keskeytyksiä. Viime vuonna meni kuitenkin itsellä juuri Kouvolassa hyvin. Toissa vuonna tuli Hondalla kaadettua muutama kymmenen metriä lehmihaan aitaa, Salomaa nauraa.
- Toisaalta siellä on ajettu jo aika monena vuonna, joten tuttuakin tietä on varmasti odotettavissa. Kiva on päästä taas ajamaan. Motivaatio on korkealla ja kaikin puolin ollaan liikkeellä hyvillä mielin.

Nuotteja Salomaalle lukee tällä kerralla kokenut Markku Laakso.
- Makelle on itselläänkin pitkä ura kuljettajana, joten odotan saavani myös arvokkaita vinkkejä itse ajamiseen. Lisäksi hän on ollut monen kovan kuljettajan kyydissä, joten jälleen vieressä on kartanlukija, johon voi luottaa sataprosenttisesti, Salomaa luonnehtii.

Edessä on jäähyväiskilpailu, sillä tulevan viikonlopun jälkeen Salomaa Racingin nykyinen Subaru Impreza WRX vaihtaa lopullisesti omistajaa. Autokaupat on tehty jo aiemmin, mutta kauppasopimukseen kuului, että Salomaa sai ajaa alkukesän kaksi SM-rallia vielä Subarulla.
- Uudet kuviot alkavat olla jo aika hyvällä mallilla, joten se on varmaa, että Uudessakaupungissa ajetaan seuraavassa SM-rallissa, Salomaa vihjaa.

SM O.K. -Auto rallia voi seurata Ylen teksti-TV:n ja internetin tulopalvelun välityksellä osoitteessa http://www.tenab.net/online.htm ja kooste rallista nähdään MTV3 -kanavalla sunnuntaina klo 17.30. Uusinta esitetään MTV3 MAX -kanavalla 20.7. klo 10.20.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa