Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

10.07.2008 / Matti Rantanen

Ralliautoilija Matti Rantanen on saavuttanut tämän kauden SM-ralleissa kaksi kertaa ison N-ryhmän kakkossijan. Luonnollisena jatkeena hyvin kulkeneelle kaudelle olisi ryhmävoiton saavuttaminen tunnetusti kovatasoisesta luokasta.

Sitä voittoa Rantanen lähtee metsästämään lauantaina ajettavasta Kouvolan SM-osakilpailusta, O.K. Auto-rallista.

- Voittoa tavoittelee tulevassa kilpailussa ainakin viisi kuskia. Tiukka kamppailu on varmasti edessä, Rantanen tiedostaa.
- Kauden alussa asetimme kovan tavoitteen eli Suomen mestaruuden voittamisen. Kesän lopuissa kolmessa osakilpailuissa täytyisi yltää kärkisijoille, että tavoitteen täyttyminen olisi mahdollista. Nyt olen pisteissä viidentenä, kun saldoani rasittaa avauskisan, Arctic Rallin keskeytys. Kaikki edelläni olevat neljä kuskia sijoittuivat kärkisijoille siellä Rovaniemellä, Rantanen laski.

Alkukaudella Rantanen ja kartanlukija Jan Lönegren saavuttivat N-ryhmän kakkossijat Laukaan ja Nilsiän osakilpailuista. Kesän avaus Keravalla toi tiimille neljännen sijan.

- Keravan tulosta ja vauhtia täytyisi parantaa nyt kunnolla. Viime vuonnakin tykkäsin O.K. Auto-rallin reitistä, joten luottavaisena lähden haastamaan kokeneemmat kuskit meidän luokan voittokamppailussa.
- Tiestö on Kouvolan ympäristössä todella vaativaa, joten nuotituksen täytyy onnistua perjantaina. Lauantaina sitten hyvällä rytmillä ja täysillä liikkeelle, Rantanen suunnitteli.

MM-rallin haaste odottaa

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluvan Matti Rantasen kauden päätavoite on asetettu Suomen MM-osakilpailussa, Neste Oil Rallissa menestymiseen.

MM-rallin haaste odottaa 27-vuotiasta lammilaista kolmen viikon päästä.

- Viime vuonna olimme Jyväskylässä hyvässä vauhdissa ja johdimmekin N-ryhmää. Nyt saimme hienon paketin kasaan ja pääsen ajamaan kotoisessa MM-rallissa Ford Focus WRC 06 -mallilla, Rantanen kertoo.
- MM-ralli on meidän tiimille iso haaste. Tarkoituksena olisi pitää sen verran kovaa vauhtia päällä, että siitä olisi hyötyä tulevaisuutta ajatellen.
- Vielä en ole päätäni vaivannut WRC-auton nikseillä, koska olen nyt keskittynyt vain tulevaan SM-ralliin, Rantanen päätti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa