Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

10.07.2008 / Matti Rantanen

Ralliautoilija Matti Rantanen on saavuttanut tämän kauden SM-ralleissa kaksi kertaa ison N-ryhmän kakkossijan. Luonnollisena jatkeena hyvin kulkeneelle kaudelle olisi ryhmävoiton saavuttaminen tunnetusti kovatasoisesta luokasta.

Sitä voittoa Rantanen lähtee metsästämään lauantaina ajettavasta Kouvolan SM-osakilpailusta, O.K. Auto-rallista.

- Voittoa tavoittelee tulevassa kilpailussa ainakin viisi kuskia. Tiukka kamppailu on varmasti edessä, Rantanen tiedostaa.
- Kauden alussa asetimme kovan tavoitteen eli Suomen mestaruuden voittamisen. Kesän lopuissa kolmessa osakilpailuissa täytyisi yltää kärkisijoille, että tavoitteen täyttyminen olisi mahdollista. Nyt olen pisteissä viidentenä, kun saldoani rasittaa avauskisan, Arctic Rallin keskeytys. Kaikki edelläni olevat neljä kuskia sijoittuivat kärkisijoille siellä Rovaniemellä, Rantanen laski.

Alkukaudella Rantanen ja kartanlukija Jan Lönegren saavuttivat N-ryhmän kakkossijat Laukaan ja Nilsiän osakilpailuista. Kesän avaus Keravalla toi tiimille neljännen sijan.

- Keravan tulosta ja vauhtia täytyisi parantaa nyt kunnolla. Viime vuonnakin tykkäsin O.K. Auto-rallin reitistä, joten luottavaisena lähden haastamaan kokeneemmat kuskit meidän luokan voittokamppailussa.
- Tiestö on Kouvolan ympäristössä todella vaativaa, joten nuotituksen täytyy onnistua perjantaina. Lauantaina sitten hyvällä rytmillä ja täysillä liikkeelle, Rantanen suunnitteli.

MM-rallin haaste odottaa

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluvan Matti Rantasen kauden päätavoite on asetettu Suomen MM-osakilpailussa, Neste Oil Rallissa menestymiseen.

MM-rallin haaste odottaa 27-vuotiasta lammilaista kolmen viikon päästä.

- Viime vuonna olimme Jyväskylässä hyvässä vauhdissa ja johdimmekin N-ryhmää. Nyt saimme hienon paketin kasaan ja pääsen ajamaan kotoisessa MM-rallissa Ford Focus WRC 06 -mallilla, Rantanen kertoo.
- MM-ralli on meidän tiimille iso haaste. Tarkoituksena olisi pitää sen verran kovaa vauhtia päällä, että siitä olisi hyötyä tulevaisuutta ajatellen.
- Vielä en ole päätäni vaivannut WRC-auton nikseillä, koska olen nyt keskittynyt vain tulevaan SM-ralliin, Rantanen päätti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa