Facebook Twitter Email Pinterest

Salomaa Racing

13.07.2008 / Salomaa Racing

Jani Salomaan ja Markku Laakson kilpailu Kouvolan SM O.K. Auto rallissa alkoi lauantaina lupaavasti. Riihimäkeläispari pysyi tavoiteaikataulussa. Vauhti lupasi täydennystä SM-pistesaldoon, kun kovavauhtinen ulosajo katkaisi kisan dramaattisesti.

- En tiedä, mikä oikosulku minulle tuli. Kyllä nuotti oli ihan oikein, mutta menin pitkään vasemmalle kääntyvään mutkaan aivan liian kovaa. Takakontti osui ensin ulkokurvin vastapenkkaan ja seuraavaksi keula. Sitten seurasi pitkä ilmalento, joka tuntui kestävän ikuisuuden. Lopulta auto päätyi ojaan katolleen. Täytyy sanoa, että nyt oli tilanne, joka jo vähän pelästytti, Salomaa myöntää.
Auto koki tuntuvat vauriot.
- Peltivaurioita enemmän harmittaa se, että hyvin alkanut kisa jäi kesken. Olisi ollut hienoa ajaa maaliin ja nähdä itsensä tuloksissa, Salomaa miettii.
- Olimme kisan puolivälissä jo reilusti pisteillä, mikä povasi lopputuloksissa jopa sijoitusta kuuden paikkeille. Mutta toisaalta turha jossitella, sillä kuten tunnettua on, palkinnot jaetaan vasta maalissa, Salomaa jatkaa.

Salomaa ja Laakso starttasivat kilpailuun kaikkien viikonloppua edeltävien kommellusten jälkeen hyvillä mielin. Vaikka auton tekniikka teki tenän varsinaisissa testeissä heti lämmittelyvaiheessa, pääsi Salomaa lopulta ottamaan kilpailuvauhtista ajotuntumaa torstaina ja perjantaina.
- Saatiin kilpailun alle hyvät kilometrit ja ajofiilis oli paljon parempi kuin Keravalla. Se myös näkyi ajossa heti kisan alussa, Salomaa vertaa.
- Aivan ammattikuskien vauhtiin ei luonnollisesti ollut asiaa, mutta tavallista päivätyötä tekevien harrastajien porukassa oltiin kärkivauhdissa. Se oli tämän kilpailun positiivista antia. Sain nähdä, että vauhti riittää, Salomaa toteaa.

Seuraavan kerran vauhtia mitataan elokuun 30. päivänä Uudessakaupungissa. Salomaa Racing esiintyy kauden viimeistä edellisessä SM-rallissa uudella kalustolla. Nykyinen auto vaihtaa omistajaa. Seuraavan auton merkkiä Salomaa ei vielä paljasta.
- Uusi auto esitellään varmasti vielä tämä kuun aikana, Salomaa vihjaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa