Facebook Twitter Email Pinterest

Salomaa Racing

13.07.2008 /

Jani Salomaan ja Markku Laakson kilpailu Kouvolan SM O.K. Auto rallissa alkoi lauantaina lupaavasti. Riihimäkeläispari pysyi tavoiteaikataulussa. Vauhti lupasi täydennystä SM-pistesaldoon, kun kovavauhtinen ulosajo katkaisi kisan dramaattisesti.

- En tiedä, mikä oikosulku minulle tuli. Kyllä nuotti oli ihan oikein, mutta menin pitkään vasemmalle kääntyvään mutkaan aivan liian kovaa. Takakontti osui ensin ulkokurvin vastapenkkaan ja seuraavaksi keula. Sitten seurasi pitkä ilmalento, joka tuntui kestävän ikuisuuden. Lopulta auto päätyi ojaan katolleen. Täytyy sanoa, että nyt oli tilanne, joka jo vähän pelästytti, Salomaa myöntää.
Auto koki tuntuvat vauriot.
- Peltivaurioita enemmän harmittaa se, että hyvin alkanut kisa jäi kesken. Olisi ollut hienoa ajaa maaliin ja nähdä itsensä tuloksissa, Salomaa miettii.
- Olimme kisan puolivälissä jo reilusti pisteillä, mikä povasi lopputuloksissa jopa sijoitusta kuuden paikkeille. Mutta toisaalta turha jossitella, sillä kuten tunnettua on, palkinnot jaetaan vasta maalissa, Salomaa jatkaa.

Salomaa ja Laakso starttasivat kilpailuun kaikkien viikonloppua edeltävien kommellusten jälkeen hyvillä mielin. Vaikka auton tekniikka teki tenän varsinaisissa testeissä heti lämmittelyvaiheessa, pääsi Salomaa lopulta ottamaan kilpailuvauhtista ajotuntumaa torstaina ja perjantaina.
- Saatiin kilpailun alle hyvät kilometrit ja ajofiilis oli paljon parempi kuin Keravalla. Se myös näkyi ajossa heti kisan alussa, Salomaa vertaa.
- Aivan ammattikuskien vauhtiin ei luonnollisesti ollut asiaa, mutta tavallista päivätyötä tekevien harrastajien porukassa oltiin kärkivauhdissa. Se oli tämän kilpailun positiivista antia. Sain nähdä, että vauhti riittää, Salomaa toteaa.

Seuraavan kerran vauhtia mitataan elokuun 30. päivänä Uudessakaupungissa. Salomaa Racing esiintyy kauden viimeistä edellisessä SM-rallissa uudella kalustolla. Nykyinen auto vaihtaa omistajaa. Seuraavan auton merkkiä Salomaa ei vielä paljasta.
- Uusi auto esitellään varmasti vielä tämä kuun aikana, Salomaa vihjaa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa