Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

13.07.2008 / Kristian Sohlberg

Ralliautoilun SM-sarjan viides osakilpailu päättyi espoolaisen ralliautoilijan Kristian Sohlbergin ja hänen kartturinsa Peter Flythströmin osalta ennen kuin se oli edes ehtinyt kunnolla alkamaan.

Avauserikoiskokeen ensimetreistä lähtien alkaneet vaihdelaatikko-ongelmat pakottivat Sohlbergin avauserikoiskokeen puolivälissä kaartamaan ja myös jäämään tien sivuun. Kristianin ohjastamasta, Red Devilin väreissä olevasta N-ryhmäläisestä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautosta hajosi pikataipaleen lähtökiihdytyksessä vaihdelaatikon suurin pykälä.
Muutamaa kilometriä myöhemmin Sohlberg menetti toiseksi suurimman vaihteen ja noin 12 kilometrin kohdalla kaikki muutkin.

Sohlberg starttasi SM O.K. Auto rallin kahdeksalle huippunopealle ja tarkkuutta vaativalle 96,36 erikoiskoekilometrin mittaiselle reitille kovin odotuksin. Kilpailua edeltäneissä auton alustaan kohdistuneissa testeissä Sohlberg sai alustasäädöt mieluisakseen ja oli edellisen osakilpailun menestyksekkääseen tapaan valmis haastamaan SM-sarjan kärkikuljettajat. Auton teknikka oli kuitenkin toista mieltä ja näin Sohlbergin SM-sarjan tulossarakkeeseen kirjattiin pyöreä nolla. Sohlberg otti keskeytyksen raskaasti.

- Menestystä janoavalle urheilijalle keskeyttäminen kilpailun ensimetreille on todella turhauttavaa. Erityisen synkäksi asian tekee se, että olimme erityisen huolellisesti valmistautuneet kilpailuun. Täytyy kuitenkin muistaa, että motorsport on monen osa-alueen summa ja tekniikan toimivuus on yksi niistä. Sille minä tai kartturini emme olisi voineet tehdä yhtään mitään, Sohlberg raportoi.

- Nyt ei auta kuin niellä pettymys ja suunnata kohti Suomen MM-rallia, jossa neljän peräkkäisen kilpailuvuoden jälkeen toimin tällä kertaa muissa hommissa kuin kilpailijan roolissa. On mielenkiintoista nähdä kolikon toinen puoli - olen mm. koko kilpailuviikonlopun ralliradion kommentaattorina, Sohlberg jatkaa.

SM O.K. Auto rallin voittoon ajoi näytöstyyliin Citroenin tehdaskuljettaja Daniel Sordo C4 WRC ralliautolla. N-ryhmässä Juha Salo palasi voittokantaan ja siirtyi samalla SM-sarjan piikkipaikalle kun kaudesta on ajamatta kaksi syksyistä kilpailua. SM-sarja jatkuu elo-syyskuun vaihteessa Uudenkaupungin SM-rallilla.

Lopputulokset SM O.K. Auto ralli, N-ryhmä:
1. Juha Salo & Mika Stenberg, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 46.17;1 2. Jari Ketomaa & Miika Teiskonen, Subaru Impreza WRX STI 2008, +10,5sek 3. Kosti Katajamäki & Lasse Hirvijärvi, Mitsubishi Lancer Evolution IX,
+52,3sek
---
kesk. Kristian Sohlberg & Peter Flythström, Mitsubishi Lancer Evolution IX, vaihdelaatikko

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa