Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

29.08.2008 / Matti Rantanen

Matti Rantanen, kuvaaja: Pertti Pääsky.
Kaksi edellistä Matti Rantasen ajamaa rallikilpailua ovat olleet toistensa täydelliset vastakohdat. Rantanen ajoi rajusti ulos heinäkuun puolivälissä Kouvolan SM-osakilpailussa, mutta kolme viikkoa sen jälkeen 27-vuotias lammilainen onnistui hienosti Suomen MM-rallissa sijoittuen WRC-autolla yleiskilpailussa seitsemänneksi.

Rantasen rallitiimillä on ollut kovasti puuhaa, että ulosajossa vaurioita kärsinyt Mitsubishi Lancer Evo9 -malli on jälleen huippuiskussa, kun SM-sarjan 6/7 osakilpailu käynnistyy tulevana lauantaina Uudessakaupungissa.

- Täytyy kiittää talkoolaisia, että saimme kilpurin kasaan viime sunnuntaina. Maanantaina kävin kokeilemassa autoa vähän asvaltilla, jonka jälkeen tiistaina ajoin Petäjäveden maisemissa AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmän testit, Rantanen totesi.
- Asvaltilla testasin lähinnä sitä, kuinka sorarengas toimii asvalttipinnalla. Uudenkaupungin osakilpailussa on perinteisesti ajettu yksi erikoiskoe asvaltilla, joten silloinkaan ei ole varaa antaa muille kärkimiehille tasoitusta.
- Tavoitteena on ilman muuta yrittää ajaa N-ryhmän voitosta, kun minulta vielä se ykkössija puuttuu tästä luokasta, Rantanen jatkoi.

Risto Pietiläinen kartturiksi loppukauden SM-ralleihin

Toista kautta nelivetoisen ralliauton ohjaimissa esiintyvä Matti Rantanen on kehittänyt ralliuraansa määrätietoisesti.

Yhtä kehitysaskelta sekä uutta oppia haetaan myös syksyn kilpailuista, jolloin Rantanen kilpailee uuden kartanlukijan kanssa. Konttoripäällikön hommaa hoitaa kauden kahdessa viimeisessä SM-rallissa kokenut Risto Pietiläinen, joka muistetaan parhaiten Harri Rovanperän kartanlukijana.

- Päätimme kokeilla, mikä vaikutus suoritukseeni on ajaa yhdessä reilun 100 MM-rallin kokemuksen omaavan kartturin kanssa. Tarkoituksena on saada oppia ja vinkkejä siitä, missä asioissa voin vielä parantaa kilpailusuoritustani, Rantanen suunnitteli.

Rantanen ja Pietiläinen starttaavat Uudenkaupungin SM-rallin reitille numerolla 4.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa