Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

16.09.2008 /

Rallin SM-vuosi paketoidaan lauantaina Mikkelissä. Tammikuussa alkanut pitkä kausi huipentuu Mitsubishi Ralliart Finland -kuljettajien Kosti Katajamäen ja Juha Salon mestaruustaisteluun. Katajamäellä on pisteen johto Saloon (Katajamäki 71 p, Salo 70 p.).

- Kovat ovat panokset. Toivottavasti ruuti on kuivaa. Ja kyllä se on, Katajamäki sanoo.

- Näin kauden pitääkin päättyä. Viimeinen kisa, ja se kumpi on maalissa edellä, hänestä tulee mestari, Salo laskee.

Katajamäen ja Salon lisäksi Jari Ketomaalla (58 p.) on edelleen mahdollisuus ison N-ryhmän SM-titteliin, mutta se on käymässä ohueksi. Käytännössä Ketomaan mestaruus edellyttäisi edellä pisteissä olevien Mitsubishi-kuljettajien keskeyttämistä. Automerkkien puolella Mitsubishi on jo varmistanut 17. peräkkäisen suomenmestaruuden. Katajamäki ja Salo ajavat Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoilla.

- Edellinen osakilpailu Uudessakaupungissa päättyi voittooni, ja auto on nyt säädöiltään todella hyvä. Tiedän rehellisesti, että oma vauhti riittää voittoon. Voisi sanoa, että nyt minä hallitsen autoa eikä toisinpäin. Olen todella luottavainen, Katajamäki sanoo.

Katajamäki on juhlinut voittoa Mikkelin osakilpailussa vuonna 2005. Salo puolestaan on kartanlukijansa Mika Stenbergin kanssa ollut ykkönen Savon sorateillä peräti kolmesti.
- Mikkelissä on varmasti SM-sarjan parhaat tiet. Viime vuoden hopea pitää kirkastaa kullaksi. Voitto ja mestaruus ovat ainoat tavoitteet. Mitään muuta ei lauantaina mietitä. Valmistautuminen on tehty huolella, ja olemme valmiina koitokseen, Salo miettii.

Mikkelistä tarjotaan 1,5-kertaiset SM-pisteet, ja kun loppupisteisiin lasketaan seitsemän osakilpailun jälkeen kuusi parasta tulosta, on mestaruusmatematiikka hieman kimurantti. Kosti Katajamäki on ainoana kärkikuljettajista saanut pisteistä kaikista kauden aikaisemmista kilpailuista. Loppupisteissä huomioidaan kuusi parasta tulosta seitsemästä, joten Kostin pistetilille rapsahtaa neljä pistettä vähemmän kuin sijoitus edellyttäisi. Tämän vuoksi peli on selkeä tiimikaverusten Salon ja Katajamäen: kumpi on maalissa edellä, hänen on lopputilastossa ylempänä.

- Voitolla tulee mestaruus. Koko ajan mennään kaasu pohjassa, eikä matkan varrella mietitä kertaakaan pisteitä. "Katse eteenpäin ja kaukovalot", eikös se Marcus Grönholm joskus niin murjaissut, Katajamäki virnistää.

- Pistelaskusysteemi suosii tasaista kuskia. Itsellä on vähän tapana, että pitäisi aina voittaa. Se on välillä kostautunut. Nyt ajetaan täysin oma suoritus, ja lasketaan ne pisteet sitten lauantai-iltana kisan jälkeen. Sunnuntaina matka jatkuu Kiinaan ajamaan sikäläisestä mestaruudesta, Salo muistuttaa.

Kilpailu Mikkelissä alkaa lauantaina kello 10.01. Suomenmestaruutta juhlitaan Mikkelin torilla iltaviideltä. Vaakuna-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 94 kilometriä.

Lisätietoja:
Pekka Koski, Mitsubishi PR-ja tuotepäällikkö
Vemic Auto Oy Ab
puh: 010 569 2784
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@veho.fi

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa