Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

18.09.2008 / Kari Hytönen

Kuluvana kilpailukautena valikoidusti kansallisia ja kansainvälisiä rallipolkuja tahkonnut jyväskyläläinen Kari Hytönen kartanlukijansa Ismo Pietiläisen kanssa kilpailevat tulevana lauantaina ralliautoilun SM-sarjan päätösosakilpailussa Mikkelissä - Edessä on seitsemän erikoiskokeen ja 94 vaativan erikoiskoekilometrin verran savolaista soraränniä. Kuvankaunista Suzuki Swift Sport v1600 ralliautoa ohjastava kaksikko hakee kilpailusta arvokasta testityötä vuoden 2009 kuvioita varten sekä v1600 luokan kärkisijoja.

Elokuisessa Suomen MM-rallissa hienon luokkavoiton sekä kolme viikkoa sitten Saksan Rallye Frankenissa upean kolmannen sijan ajanut, vuodesta
1984 lähtien eurooppalaisilla ralliteillä ajanut Hytönen suuntaa Mikkeliin rennoin mielin. Siinä missä SM-sarjan kärkikuljettajat kynsin ja hampain ajavat SM-mitaleista, aikoo Hytönen Racing nautiskella syksyisestä rallipäivästä ja mitata vauhtiaan v1600 luokan kärkikuljettajiin nähden.

- Kuluva kilpailukausi on ollut sinänsä poikkeuksellinen, että olen pystynyt ajamissani viidessä kilpailussa saavuttamaan mainetta ja kunniaa ilman menestyspaineita. Ruotsin MM-rallin luokan neljäs sija ja Suomen MM-rallin luokkavoitto antoivat runsaasti itseluottamusta tekemiseeni ja siksi suuntaan lauantaiseen SM Vaakuna ralliin odottavaisin ja rennoin mielin, suunnitteli Hytönen.

- Kolme viikkoa sitten ajoin Saksassa todella tiukan taistelun Saksan Suzuki Cupin osakilpailun voitosta. Se tulos yhdistettynä kauden muihin saavutuksiin kertoo minulle, että vaikka pienimuotoista välivuotta aktiivisesta kilpailutoiminnasta vietänkin, ei rallitaidot ole mihinkään kadonneet vaan suoritukseni ovat vertailukelposia myös kansainvälisellä tasolla. Odotankin lauantaisia pikataipaleita kuin kuuta nousevaa, jatkoi suurta rallimotivaatiota nauttiva Hytönen.

Sopimus kauden 2009 kansainvälisistä rallikuvioista odottaa allekirjoitusta

Kilpailukausilla 2006 ja 2007 menestyksekkäästi Saksan Suzuki Cupia ainoana suomalaiskuljettajana tahkonut Kari Hytönen on kuluneen syksyn aikana saanut neuvoteltua laajan kansainvälisen ralliohjelman tulevalle kilpailukaudelle. Sopimuksesta puuttuu vain jyväskyläläisen allekirjoitus, joka ilmestyy siihen, mikäli Hytönen saa kiireisen työelämän kuviot sovitettua kilpailutoimintansa kanssa yksiin.

- Kuluva kilpailukausi oli pienimuotoinen sapattivuosi rallisarjoista uuden perheenjäsenen sekä kiireisen työelämän vuoksi. Nyt kun perheemme uusin tulokas on nähnyt päivänvalon ja on alkanut opettelemaan ralliaakkosia, on aika tiiviissä yhteistyössä työnantajani kanssa järjestellä työelämä siihen kuntoon, että kaudella 2009 Kari Hytönen saisi mahdollisuuden heiluttaa Suomen lippua kansainvälisissä ralleissa. Toivotaan, että neuvottelut johtavat kauden 2009 kansainvälisen kilpailukalenterin julkaisemiseen, toivoi Hytönen.

SM Vaakuna ralli starttaa lauantaina klo 10 Mikkelin kaupungin torilta ja maalilipulle kilpailunumerolla 79 ajavaa ralliparia odotellaan klo 18 tienoilla.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa