Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Kauppinen

18.09.2008 /

Laukaalaisen Mikakiracing Mikko Kauppisen kuuma kilpailukausi huipentuu seuraavien kolmen viikonlopun aikana - Edessä on kauden 2008 viimeiset mahdollisuudet näyttää osaamistaan ennen kuin kuluva kilpailukausi on paketoitu ja tammikuussa starttaavaa uutta aletaan odottelemaan. Nopeita ja näyttäviä otteita BMW M3 ralliauton ratin takana esittänyt Mikko Kauppinen aikoo hyödyntää tilaisuuden tähtäämällä lauantaina ajettavan SM Vaakuna rallin Pelimies Challenge ralliluokan voittoon sekä mittaamalla nopeutensa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavassa, ennakkotutustumattomassa F-Cupin finaalikilpailussa Urjalassa.

Tulevana lauantaina SM Vaakuna rallin seitsemälle erikoiskokeelle ja niiden tuomille 94 erikoiskokeelle Pelimies Challenge rallisarjan hopeatilalle epäonnisen kesäkauden seurauksena pudonnut Kauppinen hamuaa takaisin rallien voittotaisteluun. Kolme viikkoa sitten sarjan edellisessä osakilpailussa Kauppinen aloitti SM Uusikaupunki rallin vakuuttavasti parantamalla 14 sekuntia ainoan ajamansa erikoiskokeen aikaa vuoden takaisesta suorituksesta. Tähän aikaan sisältyy myös ulosajo, jonka vuoksi kilpailu jäi myöhemmin kesken. Kauppinen on tiiminsä kanssa tiiviin kehitystyön seurauksena löytänyt eväät, joilla kilpailusuoritus paranee huomattavasti. Lauantaisessa Mikkelin SM-rallissa Kauppinen aikoo näyttää kyntensä.

- Uusi ja teknisesti hiomamme ajotyyli sekä tietyt asiat automme alustageometriassa näytti toimivan hienosti. Kolme viikkoa sitten Uudessakaupungissa ollut mielenkiintoista saada ajaa koko kilpailu samalla tyylillä ja katsoa maalilipulla loppuaikaamme. Valitettavasti menin yhteen mutkaan hieman väärällä ajolinjalla jolloin lipsahdimme reitiltä ulos ja sen seurauksena olimme pakotettuja jättämään leikki seuraavalla erikoiskokeella kesken. Nyt lauantaina ajettavassa kauden viimeisessä SM-rallissa aion jatkaa samalla linjalla - ulosajoja lukuun ottamatta. Täysillä lähdetään ajamaan ja sitä kautta myös hakemaan tulostavoitettamme eli Pelimies Challenge ralliluokan voittoa, suunnitteli Kauppinen.

- Kahden aikaisemman kilpailun virheet ovat pudottaneet meidät Pelimies Challenge rallisarjassa hopeasijalle eli haastajan rooliin. Sarjajohtaja Marko Uutelalle riittää tasainen suoritus varmistamaan sarjamestaruus ja koska emme mestaruutta voi saavuttaa ilman Uutelan epäonnistumista, on ainoa tavoiteemme ajaa rennosti ja ilman paineita niin lujaa kuin ikinä vain osaamme ja katsoa pikataipaleiden maalissa mihin saakka se riittää.
Häviämään emme Mikkeliin suostu lähtemään, Kauppinen jyrisi.

Paluu ennakkotutustumattomien rallipolkujen äärelle kiinnostaa

Kuluneen kilpailukauden Mikakiracing on keskittynyt täysin Pelimies Challenge rallisarjan kuvioihin. Vuonna 2009 Kauppista tuskin nähdään sarjan rallisarjan kuvioissa, sillä SM-sarjan rallien muuttuessa kaksipäiväisiksi kasvaa tiimien rallikustannukset radikaalisti mm. majoitusten osalta. Mikakiracingilla on jo suunnitelmia tulevalle vuodelle ja niiden kohtalo ratkeaa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Urjalassa ajettavassa F-Cupin päätöskilpailussa. Tauko ennakkotutustumattomien rallien parista on tehnyt Mikakiracingille vain hyvää.

- Jo 10-vuoden ajan ralliautoilu on tiimillemme ollut erinomainen henkireikä päästä pois arjen kiireisestä työmaailmasta ja nyt vuoden tauon jälkeen on mukava käydä lokakuun alussa mittaamassa vauhtiamme ennakkotutustumattomassa rallissa. Mikäli vauhtimme on hyvää, tulemme pohtimaan mahdollisuutta jälleen tulevana vuonna keskittyä F-Cupin mielenkiintoisiin kuvioihin. Olemme tehneet runsaasti kehitystyötä ralliautomme vauhdin kanssa ja jo sen puolesta odotan vesi kielellä lokakuista kilpailua. Käydään nyt kuitenkin ensiksi Savossa paketoimassa Pelimies Challenge rallisarja, Kauppinen mietiskeli.

SM Vaakuna ralli starttaa lauantaina klo 10. Maaliin rallissa numerolla 88 ajavaa Mikakiracingin rallikaksikkoa odotellaan klo 18.30 aikoihin.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa