Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

06.12.2008 / Juha Salo

Kiinan rallimestaruussarja, osakilpailu 5/5
5.-7.12.2008 Shaowu, Fujian

Kolmepäiväisen Kiinan rallisarjan sekä IRC-sarjan päätösosakilpailun lauantain osuutta hallitsi Juha Salo kartturinsa Mika Stenbergin kanssa. Mitsubishi-kuljettaja löi kilpakumppaninsa jokaisella tänään ajetulla kuudella erikoiskokeella kasvattaen kilpailussa johtoasemansa 36,1 sekuntiin ennen Jarkko Miettistä. Salo keräsi ajollaan kolme päiväkohtaista pistettä, jolla suomalainen varmisti tiimilleen Kiinan mestaruuden.

- Nyt meidän ei tarvitse miettiä enää tiimipisteitä. Mestaruus hoidettiin tämän päivän pisteillä. Huomenna voimme keskittyä vain omaan suoritukseen ja kilpailun voittamiseen, Salo kommentoi tyytyväisenä päivän päätös huollossa.

Eilen ajetulla yleisöerikoiskokeella Salo antoi 0,2 sekunnin etumatkan maamiehelleen, mutta otti paikkansa kärjessä heti tämän aamun avauspätkällä. Karkkilalainen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen päivän aloitukseen.

- Ei ollut paras lähtö päivään. Aamun ensimmäisellä pätkällä vielä nukuimme - pohja-aikaa olisi pystynyt petraamaan 5-10 sekuntia. Toinen pätkä ajettiin joen reunaa torpparinasfaltilla, joka oli muutamasta kohtaa peilijäässä. Moni kuljettaja ajoi siellä pihalle ja mekin olimme kerran aika tarkalla. Onneksi olin hereillä ja sain tuotua auton vauhdilla takaisin tielle, mutta syvällä ojassa meidänkin auto kävi. Vähän säväytti, Salo kuvaili.

Salo ja Stenberg viihtyivät vaihtelevilla, hyväpohjaisilla, nopeaa ja hidasta osuutta sisältävillä vuoristoteillä. Suomalaisille ei löytynyt vastusta tämän päivän kuudella pikataipaleella. Aamun tilanteen jälkeen Salo ajoi murheitta.

- Autossa ei ollut päivän mittaan pienintäkään ongelmaa. Kaikki pelasi hyvin, myös Yokohaman renkaat, joilla nyt ajetaan.

Sunnuntaille jää ajettavaksi vielä kuusi erikoiskoetta, noin 105 ek-kilometriä.

- Pitkä päivä vielä edessä, eikä välttämättä niin helppokaan. Luvassa on hienot erikoiskokeet. Tiet ovat ehkä hieman pehmeämpiä ja syheröisempiä kuin tänään. Voitosta lähdetään ajamaan.

Tulokset 7/13 ek:n jälkeen:
1. Juha Salo
2. Jarkko Miettinen +36,1
3. Dean Herridge +54,1

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa