Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

04.12.2008 / Juha Salo

Kiinan rallimestaruussarja, osakilpailu 5/5
5.-7.12.2008 Shaowu, Fujian

Kiinan rallisarjan kauden päätös ajetaan kolmipäiväisenä kilpailuna Shaowussa Kaakkois-Kiinassa tulevana viikonloppuna. Suomalaista ralliosaamista maailmalla näyttävä Juha Salo yhdessä Gui Zhou Bai Ling -tiiminsä kanssa hamuaa haluttua Kiinan mestaruus -titteliä. Tiimi lähtee kilpailuun ennakkosuosikkina, sillä mestaruuden varmistus kaipaa vain pisteen. Salo ja kartanlukija Mika Stenberg odottavat pitkälle rallivuodelleen menestyksekästä päätöstä.

- Kausi olisi aina mukava päättää voittoon. Kunhan ei tule rengasrikkoja ja muita probleemia, niin voitto pitäisi olla ajettavissa.

Kuukausi sitten ajetussa kauden neljännessä osakilpailussa Salo ja Stenberg sijoittuivat ongelmista huolimatta kolmanneksi. Kaksikon sijoitus nousi virallisissa tuloksissa kuitenkin pykälällä, kun viimeisen pätkän aika kilpakumppani Liu Cao Dongin osalta muuttui myöhemmin. Mestaruustaistelua sijoituksen parannus ei muuttanut, mutta kuljettajalle itselleen kakkossijalla on hienoinen merkitys.

Perjantaina yleisöerikoiskokeella starttaava kilpailu on Juha Salon mieleen, sillä luvassa on vuoristomaisemissa ajettavia kovapintaisia pätkiä.

- Täällä ei ole ajettu rallia ennen. Pätkät menevät osittain vuoren rinteellä, mutta silti mitään suuria korkeuseroja ei ole. Luvassa ei ole tällä kertaa sadetta. Tulossa on erityyppinen ralli kuin edellinen Longyoussa, sillä tiet ovat kovapohjaisempia, eikä sellaista mutaa ja liejua, Salo tunnelmoi.

Maanantaina ajetut testit näyttivät, että auton puoleltakin kilpailukykyä löytyy.

- Ajoimme 30-40 kilometriä testiä samankaltaisilla teillä kuin missä itse ralli ajetaan. Auto tuntui hyvältä ja tiestöön sopivalta.
Ennakkoasetelmat ovat kohdillaan, joten mahdollisuus on ajaa täällä hyvä suoritus, kuljettaja jatkaa.

Kiinan mestaruussarja poikkeaa muun muassa rallin MM-sarjasta ja kotoisesta SM-sarjasta siinä, että sarjan mestaruutta tavoittelevat tiimit - eivät yksittäiset kuljettajat. Salon ja Stenberg menestys sarjassa on nostanut Gui Zhou Bai Lingin kärkeen, mutta myös tiimin muiden kuljettajien panos on tärkeää.

- Ralli on Kiinassa kovin seurattua. Tiimille on todella tärkeää mestaruuden voittaminen. Se olisi iso asia myös ensi vuotta ajatellen.
Se, että itse voittaa kilpailun on mukavaa, mutta aina on kuitenkin mietittävä myös tiimin pisteitä. Minä ja Mika olemme vain yksi tekijä mestaruudessa, Salo valottaa.

Karkkilalainen ison N-ryhmän Suomen mestari on kerännyt kokemuksia Kiinan ralliteiltä jo kolmen vuoden ajalta.

- Tämä on yksi vaihtoehto ajaa maailmalla. Nämä ovat erilaisia ja opettavaisia kilpailuja. Kiinan kokemuksista on korvaamaton apu Suomen sarjaa ajatellen. Se on etu, jos pystyy osoittamaan nopeutensa muuallakin, Juha miettii.

Shaowun 13 pikataivalta ja 185 erikoiskoekilometriä näyttävät sunnuntaina nousevatko Salo ja Stenberg tiiminsä kanssa Kiinan rallisankareiksi.

- Nyt nautiskellaan kauden viimeisestä kilpailusta täydellä sydämellä!

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa