Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

13.01.2009 / Kalle Pinomäki

Turkulaisesta Renault Sport Finlandin kuljettaja rallin SM-sarjaan

Kalle Pinomäki 12.1.2009.Kalle Pinomäen ralliura jatkuu Suomessa. Turkulainen on sopinut SM-sarjan ajamisesta Renault Clio Sport R3 -autolla, joka on ensimmäinen uuden säännön mukainen ralliauto kotimaan arvosarjassa. Pinomäki, 28, kilpailee etuvetoajokilla Renault Sport Finlandin väreissä. Pinomäen kartanlukijana toimii yli 200 rallin kokemuksen omaava Matti Kaskinen.

- Hyvä ja pitkäaikainen yhteistyö jatkuu Renaultin kanssa vuoden tauon jälkeen. Kyllä tavoitteena on vain ja ainoastaan suomenmestaruus, Pinomäki korostaa.

Rallin SM-sarjassa siirrytään tällä kaudella vain kahteen SM-luokkaan: karkeasti jaettuna etuvetoisiin ja nelivetoisiin. Pinomäen käyttöön tuleva Renault Clio Sport R3 on samanlainen, jolla ajetaan jo nyt rallin junioreiden MM-sarjassa. Pinomäki ajoi itse rallin MM-sarjan osakilpailuissa 2006 ja 2007. Suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti uraansa rakentanut kuski ajoi viime kaudella SM-sarjaa nelivetoisten luokassa.

- Rallin SM-sarjan uudistaminen on mielenkiintoinen juttu. Meillä on edessä haastava ja työntäyteinen vuosi uuden auton kanssa. Teemme läheistä yhteistyö Renaultin tehtaan moottoriurheilun kanssa, ja haemme samalla uudelle autotyypille kokemusta talviolosuhteista ja kovavauhtisilta sorateiltä. Ihan mielenkiintoinen kausi on tässä edessä. Tällaisen projektin ja tilaisuuden kanssa motivaatio on kyllä tosi korkealla, Pinomäki sanoo.

Renault Clio Sport R3 on etuvetoinen ja vapaastihengittävä. Kilpa-auto on jo alun perin rakennettu A-ryhmän vireeseen, joten se on aito ralliauto kaikilla herkuilla.

- Moottoriteho on 230 hevosvoimaa, ja keväällä autoon luokitellaan vielä uusi moottori, ja saadaan samalla vielä parikymmentä hevosvoimaa lisää, Pinomäki tietää.

Seitsemän osakilpailun rallin SM-sarja alkaa Rovaniemellä 23.-24.1. Avauskilpailun Pinomäki ja Kaskinen ajavat vielä Renault Clion edellisellä N-ryhmään tehdyllä mallilla, ja Renault Sportin toimittama uusi R3-versio näkee päivänvalon helmikuisessa Mikkelin osakilpailussa.

Kalle Pinomäki on rallin nuorten suomenmestari 2005, ja hän kilpaili junioreiden MM-osakilpailuissa 2006 ja 2007. Parhaimmat kansainväliset saavutukset ovat Ruotsin MM-rallin 2006 luokkavoitto ja Suomen MM-rallin junioriluokan toinen sija 2007. Viime vuotta lukuunottamatta Pinomäki on ajanut huipputasolla vain Renaultin eri versioilla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa