Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Hirvonen

15.01.2009 / Jani Hirvonen

Veikkolalainen Jani Hirvonen, Espoo UA, starttaa Rovaniemellä 23. tammikuuta alkavaan Arctic Lapland Rallyyn, rallin SM-sarjan ensimmäiseen osakilpailuun kartturinaan kokenut Nummelalainen Pasi Kilpeläinen. Ralli SM -sarja on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta. Sarjassa ajetaan vuosittain seitsemän osakilpailua, joista kolme talvella ja neljä kesällä. Suomenmestaruuksista ajetaan kaudella 2009 kahdessa eri luokassa: kaksi- ja nelivetoluokissa, molemmissa erikseen kuljettajille, kartanlukijoille ja tiimeille. Lisäksi 2-vetoisten luokassa ajetaan Nuorten Suomenmestaruudesta johon Janikin automaattisesti lukeutuu alle 25 vuoden iästään johtuen.

Jani kilpailee kaksivetoluokkassa eli SM2:ssa FIN R sääntöjen mukaan rakennetulla alle 2 litraisella autolla. Paketti on nyt kasassa totesi Jani. Valmistautuminen sarjaan on tapahtunut muuttamalla kulkupeliä Honda Civic Type R uusien FIN R luokitusten mukaiseksi. Moottori, jarrut ja alusta ovat kokeneet suurimmat muutokset. Menon pitäisi olla näillä muutoksilla entistä hurjempaa ja tulosta syntyä. Tähtäimessä on tehdä tasaista jälkeä ja sijoittua kolmen sakkiin kaikissa osakilpailussa. Ei tässä muusta ajeta kuin Suomen mestaruudesta Jani toteaa.

Vahvan panoksensa tiimiin tuo vuoden 2004 hopea- ja 2005 kultamitalisti kartturi Pasi Kilpeläinen. Espoo UA:ta edustava Pasi tuntee kilpailujen koukerot ja kilpurin korimallikin on tuttu mestaruusvuosilta. Oman synergiaedun tuo myös se, että asutaan samalla suunnalla niin auton testaaminen, logistiikka kuin tiimipalaveritkin on helppo järjestää, hän toteaa.

44. Arctic Lapland Rallyyn on ilmoittautunut myös toissavuoden F1-maailmanmestari Kimi Räikkönen ja vuosien 1998 ja 1999 MM-kultaa formuloissa voittanut Mika Häkkinen. Lisäksi mukaan on ilmoittautunut aimempien vuosien formulatahtiämme nimittäin Mika Salo ja JJ Lehto. Arctic Lapland Rallyn eli kotoisammin Tunturirallin edistymistä Rovaniemellä voi seurata nettiosoitteessa http://www.arcticrally.fi/tulokset.html .

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa