Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

18.01.2009 / Heikki Westerlund

Walesin keleistä siirrytään nyt ajamaan piikkirenkailla todellista talvirallien kruunua, Tunturirallia. Arctic Lapland Rally on kilpailijoiden ja kaikkien rallipöpöjen suussa edelleen työnimeltään Tunturi! Ralli on uudistuneen SM-sarjan ja Suomi-Cupin osakilpailu. Lähtölippu heilahtaa Lordi aukiolta perjantaina klo 12.00.

Otsikko sen kertoo. Starttaan tähän Rovaniemen ympäristössä ajettavaan ralliin peräkkäin jo 20. kertaa. Yhtään kisaa ei ole jäänyt väliin sitten vuoden 1990. Ralli on omasta mielestäni jo taipaleensa päättäneen pitkän EM-Hankirallin kanssa ollut se ralli, johon on ollut mukava osallistua. Erittäin vaativa Arctic Rallyn reitti on kokenut viime vuosien aikana paljon isoja muutoksia.

Nyt ajetaan uustuilla reiteillä todella kovavauhtisia, mutta samalla erittäin hienoja erikoiskokeita. Monelle ensi-kertalaiselle onkin viimeisien vuosien varrella tullut aina yllätyksenä näiden teiden kova vauhti. Nilkka suorana ajaminen pimeässä, ajoittain erittäin kapeilla teillä, vaatii kanttia. Itsellä tuo kanttireuna on jo hieman hioutunut, mutta parhaamme kuitenkin taas yritämme. Kaiken kaikkiaan Arctic Rally on hieno kisa. SM-sarjassa se onkin ollut kilpailijoiden äänestämänä paras SM-ralli vuosina 2007 ja 2008.

Starttaan kisaan Sirpoman Arton kanssa todella kovatasoisia kuljettajia vilisevässä porukassa numerolla 11. Ralli saa nyt myös enemmän julkisuutta F1-kuljettajien startatessa kisaan. Mediajulkisuusarvojen myötä SM-sarjamme, sekä kisassa SM-sarjaa ajavat kuljettajat, saavat myös lisää näkyvyyttä heti kauden alkaessa. Toivotan heille, ja kaikille rallissa kisaaville autokunnille tsemppiä ja ajonautintoja tässä hienossa talvirallissa!

Uudistuneessa 2009 SM-sarjassa ajetaan 1-ohjaajien lisäksi nyt myös tiimien, sekä meille kaikille kuskeille niin tärkeiden, kartturien mestaruudesta. Lisäksi ajetaan Suomi Cup, jossa on mahdollisus ajaa kahden SM-luokan ulkopuolella tiukkaa mestaruustaistoa peräti neljässä eri luokassa.

Olen ilmoittanut tiimien SM-sarjaan Team Mitsubishi Westerlundin, jossa Arctic Rallyssä kerään pisteitä vielä yksin. Tiimipisteistä voi SM-sarjan ralleissa ajaa 2 autoa / osakilpailu, joista nopeimman pisteet lasketaan mukaan.

SM-sarjan ja Arctic Rallyn www-sivuilta löydätte paljon tietoa rallista ja sarjasta. Käykääpä tutustumassa! Myös virallinen Arctic Rallyn lehtijulkaisu löytyy näitä sivuilta.

Palaan asiaan reilun viikon kuluttua Arctic Lapland Rallyn tapahtumien kertomuksen merkeissä...

Ystävällisin terveisin,
Hessu Westerlund
GSM 0400 485 041

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa