Facebook Twitter Email Pinterest

Arctic Lapland Rallyyn odotetaan paljon ralliyleisöä

22.01.2009 / Arctic Lapland Rallyyn odotetaan paljon ralliyleisöä

Ralli SM -sarjana avausosakilpailu Arctic Lapland Rally pärähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Rovaniemellä 23.-24.1.2009 järjestettävä kilpailu tarjoaa rallikansalle uudistettuja reittejä sekä paljon nähtävää ja koettavaa.

Kauden avausosakilpailu Arctic Lapland Rally on kaksipäiväinen ja samalla myös pisin Ralli SM -sarjan osakilpailuista. Reitteihin on tänä vuonna tehty täydellinen remontti vaihtamalla erikoiskokeiden ajosuuntia ja yhdistämällä eri pätkiä. Tämän lisäksi myös huoltoalueella nähdään tulevana viikonloppuna muutoksia. Koko huoltoparkki on nimittäin siirretty liikenteellisistä syistä takaisin Rovaniemelle.

Ominaista Arctic Lapland Rallylle on muun muassa tilanteiden ja säiden nopeat muutokset.

- Rovaniemellä ei koskaan nähdä kahta samanlaista päivää. Jo tälläkin viikolla jokainen päivä on ollut täysin erilainen. Kelit vaihtelevat, nytkin melkein sataa vettä. Kukaan ei voi tietää varmuudella, millainen sää on perjantaina kilpailun alkaessa, pohtii kilpailunjohtaja Heikki Poranen.

Valtakunnallinen kiinnostus tuo lisää ralliyleisöä

Viikonloppuna ajettava Arctic Lapland Rally on jo nyt herättänyt huomiota myös valtakunnallisessa mediassa. Kilpailunjohtaja Heikki Poranen uskoo tämän näkyvän myös avausosakilpailun kävijämäärässä.

logo.jpg- Jos merkit näyttää pitävän paikkansa, niin tästä on tulossa kaikkien aikojen ralli. Kun Viimeksi Arctic Lapland Rally on herättänyt näin paljon huomiota, kun Keke (Rosberg) tuli ensimmäisen kerran ajamaan tänne. Samaten (Mika) Häkkinen oli kova vetonaula. Nyt meillä on ajamassa Kimi Räikkönen ja kolme muuta herraa, kertoo Poranen.

- Meillä on aivan upea tilanne nyt, kun Suomen kansallinen kärki täydellisesti mukana. En edes muista sellaista vuotta, että SM-sarjan kärki olisi ollut näin täysilukuisesti paikalla.

Kilpailunjohtaja Heikki Poranen ottaa myös kantaa Pirellin kanssa tehtyyn kolmevuotiseen rengassopimukseen, joka on yksi tämän kauden suurimmista uudistuksista ja puhumisen aiheista..

- Oman höysteensä tälle vuodelle antaa rengassopimus. Enää eii voida spekuloida rengasvalinnoilla, eikä syyttää renkaita, kun epäonnistuu reitillä. Minusta on hieno idea ajaa samanlaisilla renkailla, kiittelee Poranen.

Kauden merkittävin tapahtuma Rovaniemellä

Rovaniemen kaupunki iloitsee, että Arctic Laplandin kaltainen autourheilun supertapahtuma saapuu vuosittain Rovaniemelle - nyt jo 44. kerran.

- Se (Arctic Lapland Rally) on erittäin merkittävä tapahtuma Rovaniemen kaupungille. Sen kansainvälisyys kehittyy ja paranee jatkuvasti. Viikonlopun aikana keskustan hotellit täyttyvät, ja medianäkyvyys on todella suuri erityisesti tänä vuonna, kertoo Rovaniemen kaupungin viestintäpäällikkö Mikko Jylhä.

Myös kilpailunjohtaja Heikki Poranen näkee vuosittain ajettavan Arctic Lapland Rallyn positiivisena asiana Rovaniemen kaupungille.

- Onhan Rovaniemi sellainen matkailukaupunki, joka ei pienestä hätkähdä. Arctic Lapland Rally on kuitenkin kauden merkittävin ja suurin tapahtuma, siitä ei ole epäilystäkään, toteaa Poranen.


Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, puh. 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa