Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

23.01.2009 / Jari Ketomaa

Ralli SM-sarja käynnistyi perjantaina Rovaniemellä, kun kaksipäiväisen Arctic Rallin avauspäivänä ajettiin kuusi erikoiskoetta. Kilpailu alkoi heti räväkästi mikkeliläisen Subaru-kuljettaja Jari Ketomaan osalta.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ajoivat pohja-ajan ensimmäisellä erikoiskokeella. Sen jälkeen kaksikko kirjasi kaksi kertaa kolmanneksi nopeimmat EK-ajat.

Pimenevässä perjantai-illassa Ketomaan kova vire jatkui, kun mies kaasutteli Tommi Mäkinen Racingin rakentamalla Subarulla kolme pohja-aikaa peräkkäin.

Tasaisesta avauspäivästä kertoo se, että Ketomaan takana toisena oleva Kosti Katajamäki on 9,9 sekunnin päässä eikä kolmantena ajava Juha Salokaan ole jäänyt 13,2 sekuntia enempää.

- Tosi tiukkaa vääntöä oli koko päivän ajan. Hieman saimme eroa syntymään illan pätkillä. Kolmen kärki meni kovaa ja varmasti me kaikki otimme riskejä kärkikamppailussa, Ketomaa uskoi.

- Omasta puolestani voin kertoa, että koskaan aiemmin en ole tässä rallissa ajanut niin kovaa kuin tuli vedettyä EK5:lla. Siellä sainkin suurimman eron lähimpiin uhkaajiini.

- Tunnelma on nyt tosi hieno, kun auton kehitystyön jälki on kaikkien nähtävillä. Hyvien testien ansiosta kilpailukykymme on nyt parempi, kun sitä verrataan vuodentakaiseen kilpailuun, viime vuonna kolmanneksi Rovaniemellä ajanut Ketomaa jatkoi.

Subaru Dealer Team Finlandin toinen kuljettaja Teemu Arminen ei ollut päivän päätteeksi yhtä tyytyväinen kuin tiimikaverinsa.

Arminen lähti luottavaisena matkaan ja riihimäkeläinen oli asettanut tavoitteeksi ajaa kilpailun voitosta.

Pienten ongelmien jälkeen Arminen ja kartturi Seppo Varmavuo ovat Arctic Rallissa kahdeksantena. Eroa Ketomaahan on kertynyt 1.28 minuuttia.

- Ehkä tuli aloitettua liian varovasti ja voittokamppailussa olevat kuskit karkasivat. Hieman meillä oli ongelmia moottorin kanssa, kun se pätki ensimmäisillä erikoiskokeilla, Arminen kertasi.

- EK-ajat ovat olleet tasaisesti kympin nipussa, mutta tavoitteena oli ajaa paremmista sijoista. Pari edelläni ajavaa ovat siinä melko lähellä, joten sijoitusta lähdetään kyllä lauantaina parantamaan, Arminen lupasi.

Arctic Rallin toisena päivänä ajetaan myös kuusi erikoiskoetta.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa