Facebook Twitter Email Pinterest

FuturSoft Racing Team

18.02.2009 / FuturSoft Racing Team

SM Vaakuna-Ralli 20.-21.2. Mikkelissä

FuturSoft Racing Teamin riihimäkeläiskuljettaja Jani Salomaa ei peittele harmiaan siitä, että rallin SM-pistetili jäi Lapin lumilla avaamatta. Kauden tammikuun puolivälissä avanneessa Arctic Lapland Rallyssa Salomaa toi Futursoft Racing Teamin Mitsubishi Lancerin sijalle 11.

- Siellä tosiaan jäätiin niukasti pisteiden ulkopuolelle. Nyt on tarkoitus pistää paremmaksi, vaikka tungos pisteille on edelleen yhtä kova. Ainakin 25 kuskia haluaisi ajaa kymmenen parhaan joukkoon, joten luvassa on kovat kapinat, Salomaa arvioi.

- Olen jo päättänyt, että nyt nostetaan vauhtia ja riskikynnystä avauskisaan verrattuna. Erikoiskoekilometrejä on reilut 100, joten tempon on oltava erilainen kuin kaksipäiväisessä Tunturissa.

Rovaniemen Arctic Rally, eli kansan kielellä Tunturi on kaikista muista kotoisista kilpailuistamme poikkeava tapahtuma. Niinpä Salomaakin ajaa testeissä uusia alustasäätöjä Mikkelin SM-rallia varten.

- Torstaina meillä on testitie varattuna. Tarkoituksenamme on hakea lisää pitoa alustasta, Salomaa paljastaa.

- Tunturi vaatii aivan erilaisia asioita. Siellä pitää panostaa routaheittoihin ja röykkyihin. Mikkelissä tiet ovat uskoakseni aika kovassa jäässä, joten siellä pitää panostaa ajettavuuteen ja pitoon, Salomaa vertaa.

- Etu- ja takatasauspyörästön lukkoja on jo säädetty uudelleen samasta syystä. Torstaina haemme vielä jousitukseen muutoksia. Samalla pääsen vähän paremmin kokeilemaan lukkojen uusia säätöjä.

Muiltakin osin valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Auto on Lapin reissun jäljiltä huollettu, mm. turbo ja voimansiirto on käyty kokonaan läpi, jotta kaikki toimisi moitteettomasti Mikkelissä, Salomaa painottaa.

Mikkeli on jo ralliväelle tuttu paikkakunta. Kaupunki on isännöinyt SM-rallia useasti.

- Tosin parina viime vuonna siellä on ajettu kesällä, mutta eiköhän reitillä silti ole tuttujakin teitä. Omalla kohdalla viimeaikaiset Mikkelin kisat ovat olleet vähän alavireisiä, joten tarkoitus olisi pistää selvästi paremmaksi.

SM Vaakuna-rallin yleisömenestys ja mediakiinnostus lienee taattu, sillä Ferrarin F1-tähti Kimi Räikkönen osallistuu ralliin Fiat Grande Puntollaan.

- Eiköhän siellä nähdä melkoinen yleisöryntäys, kuten Rovaniemelläkin. On se ihan hienoa, että näitä maailmantähtiä nähdään SM-ralleissa. Tämän kaltaiset tempaukset tuovat mukavan lisänsä yleisön kannalta. Mikkelin torilla käy varmasti lauantaina klo 11 jälkeen aika kuhina, Salomaa veikkaa.

Futursoft Racing Teamin autokunta Jani Salomaa - Jan Lönegren starttaa reitille numerolla 29. Kilpailu alkaa lauantaina klo 11 ja maaliin ensimmäisiä odotetaan klo 17.30 jälkeen. Yksi kilpailun erikoisuuksista on Mikkelin raviradalla ajettava yleisöerikoiskoe, jossa katsojat voivat seurata rallia lämpimistä sisätiloista.

Sunnuntaina Salomaa ajaa Lopen SM-rallisprintissä nolla-autoa, mikäli Mitsubishi on SM-rallin jäljiltä iskussa. Myös rallisprintiin odotetaan yleisöä sankoin joukoin, sillä kilpailukausi käynnistyi pari viikkoa sitten erittäin värikkäänä. Lisäksi Lopen rata sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Lisätietoja:
FuturSoft Racing Team

Ralli SM -sarja

Futursoftista

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa