Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino

20.02.2009 / Janne Tuohino

- Edessä uuden ajotavan opettelu

Ralliautoilun SM-sarjan toista osakilpailua edeltäneenä viikkona on kiiminkiläisen Janne Tuohinon rallimaailmassa ehtinyt tapahtua paljon. Alun perin Mitsubishin ralliautolla Mikkelin SM-ralliin ilmoittautunut Tuohino ajaa kilpailussa Subaru Impreza WRX STi ralliautolla. Dramatiikkaa ei kilpailukaluston vaihtoon liity vaan Tuohino taistelee ralliautoilun SM-pisteistä heräteostoksena tehdyllä omalla ralliautolla.

- Sain edullisen tarjouksen 2008-mallin Subarusta ja tartuin siihen. Laskin, että pitkällä tähtäimellä vuokra-autolla kilpaileminen tulee omaa autoa huomattavasti kalliimmaksi ja koska Subarusta voi tulevaisuudessa rakentaa MM-sarjan S2000 pääluokan ralliauton, oli ostopäätös varsin helppo, kertoi Tuohino.

- Ajoin torstaina ensimmäiset testit ja kieltämättä auton ajettavuuden kanssa meillä on vielä paljon tehtävää edessä. Sain auton säätöjä parannettua alkuperäisestä tilanteesta, mutta se ei valitettavasti ole vielä siellä missä sen haluaisin olla. Testityö jäi myös kesken, sillä niihin varatut kahdeksan testirengasta kuluivat loppuun ennen aikojaan, Tuohino manasi.

"Tulostavoitteitta Mikkeliin"

Huomenna lauantaina Mikkelin ympäristössä ajettava SM Vaakuna ralli koostuu seitsemästä nopeasta ja vaativasta erikoiskokeesta. 102,50 erikoiskoekilometrin rallireitti sisältää monipuolisesti useaa erityylistä talvista rallipolkua. Tuohino ei uudella autollaan aseta kilpailulle tulostavoitteita.

- Varovaisen toiveikkaana starttaamme huomiseen kilpailuun ja tyytyväinen olen mikäli saan kartutettua SM-pistepussia. Kesken jäänyt testityö jätti kysymysmerkkejä autoni käyttäytymiselle ja sen vuoksi kärsin hieman luottamuksen puutteesta. Toivotaan, että avauserikoiskokeen aika karistaa nämä epäilykset ja löydymme tuloslistalla mahdollisimman korkealta, uskoo Tuohino.

Janne kartanlukijansa Markku Tuohinon kanssa starttaavat savolaiselle rallireitille lähtönumerolla 9.

Lisätietoja:
www.jannetuohino.com

Jani Kekoni
040 515 6870

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa