Facebook Twitter Email Pinterest

Saloracing

05.03.2009 / Saloracing

Talvikauden viimeisistä SM-pisteistä rallataan tulevana lauantaina Joensuussa. Tammikuussa Arctic Lapland Rallyn Rovaniemellä voittanut, mutta Mikkelissä kaksi viikkoa sitten tekniseen vikaan keskeyttänyt Juha Salo on Pohjois-Karjalan reitillä uuden haasteen edessä - Mitsubishi Lancer EVO X saa tulikasteensa Salon ja kartanlukija Mika Stenbergin ohjastamana.

- Täytyy sanoa, että uuden auton myötä on jonkin verran enemmän jännitystä ilmassa kuin muissa kisoissa. Toivotaan, että kaikki palaset loksahtavat hyvin kohdalleen. Luotto on jo löytynyt ajettavuuden ja muun osalta, joten ei muuta kuin painetaan menemään vaan, Salo sanoo.

Salo tiimeineen on rakentanut huolella Mitsun tuoreinta kehitysversiota. Auton kilpailukykyä haettiin kohdilleen testiteillä, joissa kilometrejä kertyi reilun kahden SM-rallin verran. Samalla lääkittiin autossa ilmenneet lastentaudit.

- Ajoimme laajat testit viikonloppuna, joissa löytyi hyvät asetukset voimansiirtoon ja iskareihin. Testien perusteella näyttää, että olemme vähintään samassa vauhdissa kuin ysillä, ellemme jopa nopeampia. Mutta pystyykö sitä ulosmittaamaan kilpailutilanteessa, niin se on aina sellainen jännittävä lisämauste, Salo ja Stenberg pohtivat.

EVO kymppi istuu hallitsevan mestarin käteen.
- Korijäykkyys on kympissä eri tuntuinen. Se on ysiä tukevamman ja paljon tarkemman tuntuinen ajaa. Auto reagoi ohjausliikkeisiin hätäisemmin. Moottori on kierrätettävä ja se sopii minulle. Olen vakuuttunut, että autolla päästään hyviin tuloksiin, Salo analysoi.

Talvikauden päätösrallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta vauhdikkaalla pohjoiskarjalaisella vuoristoradalla. Yhteismittaa erikoiskokeille kertyy 100 kilometrin verran. Salo ja Stenberg lähtevät Joensuuhun palauttamaan oikean marssijärjestyksen sarjaan. Mikkelissä pisteittä jäänyt autokunta on nyt sarjassa kolmantena seitsemän pistettä Jari Ketomaata jäljessä. Kakkospaikalla oleva Jussi Välimäki on vain pisteen päässä.

- Kesäkauteen olisi tarkoitus suunnata 15 pinnaa rikkaampana, Salo lataa.

S A L O R A C I N G
J. Salo - M. Stenberg
www.saloracing.com

Lisätietoja:
Mari & Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa