Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

08.03.2009 / Kalle Pinomäki

- Turkulaiselle Renault Sport Finlandin kuskille kauden avausvoitto

Kalle Pinomäki päätti rallin SM-sarjan talvikauden jättipottiin Joensuussa. Turkulainen ajoi uudella Renault Cliollaan tyylikkään voiton hienon sekuntitaistelun päätteeksi. Pinomäki ja hänen salolainen kartanlukijansa Matti Kaskinen ajoivat SM2-luokan ykköseksi 4,7 sekunnin erolla Joonas Lindroosiin.

Kalle Pinomäki Joensuussa, kuva: Marko Mäkinen.

- Todella hieno ja tiukka kisa. Kaikki toimi heti alusta alkaen, ja oli luottoa ajaa kokoajan riskirajalla. Nuotti toimi, ja hyvä ajorytmi oli päällä heti ensimmäisestä mutkasta, Pinomäki iloitsi.

Pinomäki ajoi kauden avausvoittonsa tärkeään aikaan. Samalla hän toi myös avausvoiton uudelle autolleen. Ykkössija oli loistava saavutus ajokille vasta sen toisessa talvikisassa.

- Paljon ollaan testiä tehty, ja autoa parannettu. Koko tiimi on erittäin tyytyväinen, että voitto saatiin jo tässä vaiheessa kautta, Pinomäki korosti.

Joensuun kilpailussa Pinomäki aloitti heti pohja-ajalla. Sekuntitaistelu jatkui läpi koko 100 kilometrin ja kahdeksan erikoiskokeen vaativan reitin. Viiden erikoiskokeen Pinomäki ja Lindroos huimistelivat tasa-ajalla kärjessä. Kaksikon vauhdista kertoo se, että etuvetoautoilla he ylsivät nelivetoisten turboautojen joukossa erikoiskokeilla jopa kymppikärkeen.

- Keskityimme erityisen huolellisesti nuotitukseen. Kun nuotti toimi, oli hieno vetää täysillä. Tilanteita kyllä riitti, ja tällä vauhdilla niitä oli melkein joka mutkassa. Mutta kun kaikki oli kunnossa ja luottoa riitti, pystyi vetämään koko päivän jopa vähän ylikovaa. Oli kyllä loistava kisa, ja täydet pisteet myös koko tiimille. Talvikausi päättyi parhaimpaan palkintoon, Pinomäki riemuitsi.

Rallin SM-sarja vetäytyy nyt kolmen kuukauden kevättauolle. Seuraavan kerran pisteistä kilpaillaan kesäkuussa Valkeakoskella.

Lisätietoja:
Miiro Koivula
0400-539100

Kalle Pinomäki
040-5795075

www.setpromotion.com
www.autourheilu.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa