Facebook Twitter Email Pinterest

Vauhdikas talvikausi takana, jännittävät kesäkisat edessä

09.05.2009 / Vauhdikas talvikausi takana, jännittävät kesäkisat edessä

Ralli SM 2009

Ralli SM -sarjan kausi jatkuu kesäkuussa Valkeakoskella. Kuvassa Jussi Välimäki.

Ralli SM -sarjan upea talvikausi tarjosi yleisölle katsottavaa ja koettavaa koko rahan edestä. Taistelu kärkipaikoista oli tiukkaa sarjan jokaisessa osakilpailussa, eikä värikkäistä tilanteista ollut puutetta. Talvikauden aikana Ralli SM -sarja kasvatti myös näkyvyyttä eri medioissa sekä lisäsi suosiota rallikansan parissa. Autourheilun huippusarja ja kotimaiset huippukuskit vetivät rallifaneja kisapaikoille sankoin joukoin.

Ralli SM -sarjan projektijohtaja Kai Tarkiainen on tyytyväinen Ralli SM -sarjan kuluneeseen kauteen. Talvi- ja kesäkauden välissä onkin hyvä hetki tarkastella sarjaa varten tehtyjen uudistusten toimivuutta ja tarpeellisuutta.

- Suurimmat uudistukset eli luokkajako ja Pirellin yksityyppirenkaat ovat molemmat osoittautuneet oikeiksi ratkaisuiksi. Pirelli-yhteistyö on normaalien alkuhankaluuksien jälkeen lähtenyt hyvin käyntiin. Myös kilpailijat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palveluun ja erityisesti renkaiden kilpailukykyisyyteen, Kai Tarkiainen kertoo.

- Molempiin SM-luokkiin on ilmoittautunut enemmän kilpailijoita kuin edellisenä vuonna, ja osakilpailujen osallistujamäärät ovat olleet hienoisessa nousussa. Luokissa on myös uusia menestyjiä, uusilla automerkeillä, joten siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen, Tarkiainen jatkaa.

- Kaksivetoisissa Joonas Lindroosin ylivoimaisuus on häikäisevää, toivottavasti hän saa tästä vauhtia uralleen myös kansainvälisesti. Itselleni kaksivetoisten ehdoton valopilkku on ollut Anssi Tawast, joka pikkusitikalla on härnännyt isompiaan menestyksekkäästi, sanoo Tarkiainen.

Tiukkaa taistoa kärkipaikoista

Mennyt talvikausi tarjosi jännittäviä tilanteita ja vauhdikkaita kisoja. Kilpailu kärkipaikoista kummassakin SM-luokassa, kaksi- ja nelivetoisissa, on ollut äärimmäisen tiukkaa.

- Kauden alun kohokohtia on ehdottomasti nelivetoluokan kärjen tasainen taistelu. Vaikka pistetilanteesta voisi päätellä muutakin, on totuus se, että siellä on ainakin kuusi kuljettajaa, jotka taistelevat jokaisen erikoiskokeen ja jokaisen osakilpailun voitosta. Näiden takaa löytyy lisäksi vähintään toiset kuusi, jotka onnistuessaan sekoittavat sopivasti pakkaa, Tarkiainen tiivistää.

Kesäkauden startti lähestyy

Ralli SM -sarjan kausi jatkuu Valkeakosken SM Waltikka-Rallissa 5.-6.6.2009. Nelivetoluokassa kesäkauteen lähdetään Jari Ketomaan johdolla Jussi Välimäen ollessa SM-pisteissä toinen ja Juha Salon kolmas. Kaksiveto-luokassa taas kärkipaikkaa pitää komeasti Joonas Lindroos. Toiseksi eniten SM-pisteitä on kerännyt Anssi Ta-wast ja kolmanneksi on kiihdyttänyt Toni Tahvanainen. Jo talvikausi tarjosi suomalaista autourheilua parhaimmil-laan, joten mitä lieneekään luvassa kesäkaudella!

-SM Waltikka-Ralli starttaa perjantai-illan supererikoiskokeella, joten on mielenkiintoista nähdä miten yleisö lähtee liikkeelle kesäillan kisailuun. Toivon, että kilpailijat ovat välikauden aikana tehneet lujasti töitä varmistaakseen loppukauden ohjelmansa, jotta sarjaan osallistujien määrä ja laatu pysyvät talven tasolla. Mitalikannassakin on kiinni edelleen niin monta kuljettajaa, että sarjatilanne pysyy jännittävänä varmasti viimeiseen osakilpailuun saakka, uskoo Tarkiainen.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa