Facebook Twitter Email Pinterest

Anssi Tawast

04.06.2009 / Anssi Tawast

Anssi Tawast, kuva: Jari Kohonen

Ralli SM -sarjassa kaksivetoisten luokassa kakkossijaa pitävä Anssi Tawast on valmistautunut kesäkauteen toukokuun ajan. Vappuna ajetut ensitestit soralla antoivat ensivaikutteita Citroén C2 R2 -ralliauton suorituskyvystä sorapinnalla ja ainakin kuljettaja oli aiheesta vakuuttunut. Auton käsiteltävyys ja moottorin kierrosten käyttö ovat kesäkelissä paljon johdonmukaisempia. Nähtäväksi jää, ovatko Anssi, Mika ja kalusto edenneet SM-avauskaudellaan kokonaisuuden kehityksessä samaa tahtia, mitä kauden kolmessa aiemmassa osakilpailussa.

Kolme eri testirupeamaa toukokuussa ennen kesäkauden avausta ovat jokainen tuoneet itseluottamusta lisää. Voidaankin sanoa, että Anssi lupaa jälleen hieman pimentoon jääneitä yleisöystävällisiä linjoja kun alla on jälleen kuljettajaa enemmän miellyttävä sorapinta.

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna päästään sitten tositoimiin. Valkeakoskelle lähdetään SM2 -luokan osalta mielenkiintoisesta asetelmasta. Anssi ja Mika ovat sarjatilanteessa sijalla 2. 40 pisteellä. Keulapaikkaa vahvasti pitävä Joonas Lindroos on kerännyt talvikaudelta 51 pistettä. Tunnelmat ovat siis hyvät ja mottona on kehittää omaa ajamista, saada autosta enemmän irti ja sitä kautta nostaa suoritustasoa. Muistettavaa on kuitenkin se, että talvikaudella ei likitilanteita ollut, joten kyytiä on varaa nostaa. Nuotituksen puolella ja varsinkin nuotista ajamisessa piilee myös paljon kehittymisen kohtia. Positiivisin mielin startataan kuitenkin kisaan ja kalusto on kunnossa.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa