Facebook Twitter Email Pinterest

Atte Alanen

05.06.2009 / Atte Alanen

Atte Alanen Jussi Välimäen opissa, kuva Jani Kekoni.

Lempäälän UA:n Atte Alanen starttaa SM-sarjan kesäkauteen uudella autolla ja uuden kakkoskuljettajan kanssa. Kesäkausi käynnistyy Valkeakoskella 5.-6. kesäkuuta. Perjantaina ensimmäinen autokunta starttaa reitille klo 19.01. Lauantaina kilpailu jatkuu klo 8.00 alkaen huollolla, josta lähdetään kahdeksalle erikoiskokeelle. Klo 16.40 aikoihin rallin voittaja on selvillä.

Ralli SM-sarjan tulokaskuski Alanen on ajanut vasta kolme nuotitettavaa kilpailua nelivetoisella autolla. Alkukaudella käytössä ollut Mitsubishi Lancerin Evo 8 -malli on vaihtunut tuoreempaan Evo 9 -versioon.

Muutakin uutta on kesäkauden avauksen kynnyksellä, kun kartanlukijan pukille istahtaa Nokian UA:n Juha Lummaa, joka omaa monen vuoden kokemuksen SM-ralleista.

- Minulla on vasta yksi testi takana Evo9:llä ja sekin vedettiin torstaina kunnon kaatosateessa. Siitä huolimatta mieli on korkealla, kun auto tuntuu selvästi paremmalta edelliseen malliin verrattuna, Atte Alanen kertoili.

- Waltikka-rallissa vauhtini varmasti nousee kilpailun edetessä, kun tuntuma paranee. Odotan hyvää yhteistyötä myös uuden kartturin kanssa.

- Torstain testeissä sain arvokasta oppia Mitsulla ajamisesta, kun olin samalla testipätkällä SM-tittelistä kilpailevan Jussi Välimäen kyydissä. Täytyy myöntää, että hyvin ne kärkikuskit vetää. Samanlainen suoritustaso on itselläkin tavoitteena, kun kokemusta karttuu lisää, Atte päätti.

Alanen ja Lummaa liimavat Waltikka-rallissa autonsa oviin numeron 28.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa