Facebook Twitter Email Pinterest

Taitavalla kartanlukijalla suuri merkitys ajoon

12.06.2009 / Taitavalla kartanlukijalla suuri merkitys ajoon

Ralli SM 2009

Mikkeliläinen Miika Teiskonen johtaa Ralli SM -sarjan kartanlukijoiden suomenmestaruustaistoa lähes näytöstyyliin. Jari Ketomaan kartanlukijana toimivan Teiskosen menestys ei ole pelkkää sattumaa ja hyvää tuuria. Vuosien kokemus on tuonut varmuutta ja taitoa, joka näkyy myös kilpailijaparin tuloksissa.

Miika Teiskonen (vas.) ja Jari Ketomaa juhlivat Valkeakoskella osakilpailun voittoa, kuva: Marko Mäkinen.

Miika Teiskosen kiinnostus autourheilua kohtaan kasvoi jo pienenä poikana. Kahden velipojan kanssa aloitettu harrastus johti ensiksi veljien kartanlukijaksi ja myöhemmin vuonna 2007 Jari Ketomaan kartturiksi.

- Kiinnostus ralliin heräsi, kun isä oli aikoinaan Suurajoissa rallihommissa. Sitä kautta ajauduin kunnolla moottoriurheilun pariin. Minulla ei ollut oikeastaan missään vaiheessa varsinaista poltetta päästä itse ajamaan, minun oli paljon luontevampaa olla kartanlukijana, Miika Teiskonen kertoo.

- Täytyy sanoa, että kartturina oleminen on erittäin haastavaa hommaa, mutta myös todella palkitsevaa. Kun on tehnyt tätä pitkään, niin kokemusta ja taitoa on kertynyt jo valtavasti, Teiskonen jatkaa.

Teiskosen ahkerointi kartanlukijan paikalla on tuottanut tulosta Ralli SM -sarjassa myös kuluvalla kaudella. Neljän osakilpailun jälkeen miehen pistetilille on kertynyt huikeat 61 SM-pistettä ja näin ollen hän johtaa selkeästi kartanlukijoiden suomenmestaruustaistelua. Teiskosen kilpailijapari Ketomaa taas on ykkösenä kuljettajien SM-pisteissä.

Kilpailijaparin menestyminen osakilpailuissa ei ole pelkästään kuljettajan tai kartanlukijan ansiota vaan kiitos kuuluu koko tiimille, huoltomiehille ja yhteistyökumppaneille.

- Jokainen voitto on aina meidän kaikkien yhteinen voitto, koko porukan voitto. Itse ajotilanteessa kartturilla on toki suuri merkitys kuljettajan lisäksi. Kuski ajaa ihan täysin kartturin sanojen mukaan. Pyrimme jatkuvasti kehittämään yhteistyötämme, jotta saisimme kisoissa lisää vauhtia ja parantamaan työskentelymme entisestään, Teiskonen selventää.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa