Facebook Twitter Email Pinterest

Uusittu reitti haastaa kilpailijat SM O.K. Auto-rallissa

07.07.2009 / Uusittu reitti haastaa kilpailijat SM O.K. Auto-rallissa

Ralli SM 2009

Ralli SM -sarjan kauden viides osakilpailu, SM O.K. Auto-ralli, ajetaan tulevana lauantaina Kymenlaakson vaativilla teillä. Todellista lisähaastetta tuo lähes täysin uusittu reitti. Luvassa onkin äärimmäisen tiukka osakilpailu, jossa sekunnin kymmenesosa voi ratkaista voittajan.

SM O.K. Auto-ralli ajetaan lauantaina 11.7.2009.SM O.K. Auto-rallin kisalauantai lähestyy huimaa vauhtia. Odotettavissa on laadukas osakilpailu, joka tarjoaa yleisölle kesäisen rallielämyksen viime vuosien tapaan. Kouvolassa nähtävää ja koettavaa riittää kaiken ikäisille rallifaneille.

- Huoltoparkki on semmoinen, missä kannattaa ehdottomasti käydä vierailemassa. Siellä tapahtuu paljon, ja lisäksi yleisö näkee kaikki kilpurit ja rallikuskit aivan lähietäisyydeltä. Huoltoparkki sijaitsee Kuusankosken pesäpallokentällä ja sinne on yleisöllä vapaa pääsy kisan aikana, SM O.K. Auto-rallin kilpailunjohtaja Juha Koskela kertoo.

- Huoltoparkin lisäksi Sokos Hotel Vaakunassa toimivaan kilpailukeskukseen kannattaa tutustua. Eniten rallista saa kuitenkin irti metsässä erikoiskokeiden varsilla. Mutkittelevat tiet luovat erinomaisia katselupaikkoja jokaiseen makuun. Paikalle kannattaa kuitenkin tulla hyvissä ajoin, sillä rallikansaa on varmasti paljon liikkeellä, Koskela jatkaa.

Säätiedotus lupaa aurinkoista säätä viikonlopuksi, mikä on varmasti niin kilpailijoiden, katsojien kuin osakilpailun järjestäjien mieleen.

- Keskiviikon ja torstain välisenä yönä saadaan luultavasti sadetta, ja vähentää siten teiden pöllyämistä kisan aikana. Loppuviikkona päästäänkin jo nauttimaan auringonpaisteesta. Vaikka vettä vähän sataisikin kisan aikana, ei se vaikuta ajettavien teiden kuntoon, Koskela ennustaa.

SM O.K. Auto-ralliin lähdetään nelivetoisten luokassa Jari Ketomaan johdossa. Toista sijaa pitää Jussi Välimäki, joka ei kuitenkaan aja Kouvolassa ja kolmannella sijalla on Juha Salo. Kaksivetoisten luokassa kirkkaimmalla sijalla SM-pisteissä on Joonas Lindroos. Toiseksi on kiihdyttänyt Anssi Tawast ja kolmanneksi Toni Tahvanainen.

Kisa starttaa lauantaina 11.7.2009 kello 9.01 Kouvolan keskustassa sijaitsevasta Sokos Hotel Vaakunasta. Rallipäivän jälkeen noin kello 17.30 osakilpailun voittajat kipuavat maalilavalle niin ikään Sokos Hotel Vaakunassa. Kilpailun aikana erikoiskoekilometrejä kertyy noin 95, ja koko kisassa ajetaan noin 330 kilometriä.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, hennariikka.andersson@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa