Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

28.08.2009 / Kristian Sohlberg

Suuntana Italian Costas Smeralda -ralli

Kristian Sohlberg ajaa 11.-13.9. Italian legendaarisessa Costas Smeralda rallissa yhdessä kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa. Kilpa-autona on ensimmäistä kertaa viivalle saateltava Subaru Impreza Turbo Diesel ja tiiminä Italian maahantuojan virallinen Team.

- Tämä on erittäin mielenkiintoinen tilaisuus, joka saa varmasti myös median suuren huomioarvon täysin uuden auton vuoksi. On hieno päästä mukaan kehittämään jotain uutta ja näkemään työnsä tulosta. Koska auto on täysi uusi ja Turbo Dieselinä myös uusi aluevaltaus rallissa, on vaikea asettaa mitään tulostavoitteita, mutta päivä päästään kuitenkin testaamaan ennen kisaa. Kisassa on tärkeintä kehittää autoa ja auttaa näin tiimiä kohti tulevaisuutta, toteaa Kristian.

Kristianilla on Costas Smeraldasta varsin hyviä muistoja, ajoihan hän 2006 WRC Subarulla yleiskilpailun kuudenneksi, kilpailun ollessa MM-ralli.

Italian kilpailu tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että Krisseltä jää Keravalla lauantaina 29.8.2009 ajettava Vartti SM-ralli väliin.

- Keravan väliin jääminen on harmillista mutta näinä tiukan budjetin aikoina on pakko tehdä valintoja. SM sarjassa kulta-mitalli oli tavoitteena, mutta se karkasi käytännössä jo Tunturin teknisiin vikoihin ja nolla pistesaldoon. Hopea ja pronssi taas on yhtälailla mahdollista ajoimme Keravan tai ei, koska Hyvinkään päätöskilpailussa on jaossa taas pisteet kertoimilla. Koska kaikkea ei näköjään voi saada, suuntaamme ensin Italian mielenkiintoiseen projektiin ja sitten koitetaan taistella SM-pisteistä taas Hyvinkäällä, päättää Kristian.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa