Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team

28.08.2009 / Subaru Dealer Team

Subaru Dealer Team

Subaru Dealer Team Finlandin värejä Keravan SM-rallissa lauantaina puolustaa kaksi autokuntaa. Ykkösenä reitille lähtevä Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen sekä Teemu Arminen ja Seppo Varmavuo, jotka liimaavat Subaru Imprezan oviin lähtönumeron seitsemän.

Ralli SM-sarjan kärkikuski Jari Ketomaa lähtee varsin hyvistä asemista Keravan osakilpailuun, Vartti SM-ralliin. Mikkeliläinen on voittanut neljä kauden viidestä ajetusta SM-rallista.

Ketomaa ja Teiskonen johtavat vakuuttavasti kuljettajien ja kartanlukijoiden SM-sarjaa.

- Luottamus autoon on nyt todella hyvällä tasolla ja olemme välttyneet ongelmilta. Kaikki on hyvässä iskussa kaluston puolesta. Keravalta on taskussa täydet pisteet kahdelta edelliseltä vuodelta, joten tykkään kyllä alueen ralliteistä. Uusittu reitti on positiivinen asia, se antaa lisää haastetta nuotitukseen, Ketomaa myönsi.

- Voitto mielessä lähdetään toki aina ajamaan, mutta varsinasta voittamisen pakkoa ei nyt ole, koska pistetilanne on meidän kannalta parempi kuin koskaan.

- Kovaa lähden vetämään, mutta ajatukset täytyy pitää mestaruudessa. Keskitytään siihen täysillä, eikä hölmöillä. Kakkossijan pisteet Keravalta riittäisivät SM-kultaan, Ketomaa laski.

Arminen tyytyväinen testeihin

Riihimäkeläinen Teemu Arminen ajoi edellisen kerran SM-rallissa yli kaksi kuukautta sitten. Yksi SM-osakilpailu heinäkuussa jäi mieheltä väliin, mutta kesällä hän on kilpaillut Italian Subaru Cupissa.

- SM-sarjan kesän avauskisassa olimme säätöjen ja ajettavuuden kanssa vaikeuksissa, eikä tuloskaan ollut odotetulla tasolla. Nyt lähtökohdat ovat paremmalla tasolla, Arminen ennakoi.

- Testasimme yhdessä Ketomaan kanssa ja löysimme Imprezan voimansiirron lukkojen säätöihin parannusta. Sadekeli pehmitti lopuksi testitien, joten säätöjä tuli kokeiltua sekä kuivalla että sateella.

- Tuntuma autoon on nyt parempi, joten kärkitaisteluun yritetään työntää mukaan. Se ei ole helppoa, kun kaikki menevät kaasu pohjassa. Nuotintekotaito korostuu taas, kun reitin uudet erikoiskokeet täytyy kuvailla nuotituksessa tarkasti paperille, Arminen päätti.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa