Facebook Twitter Email Pinterest

Anssi Tawast

23.09.2009 / Anssi Tawast

Kausi 2009 alkaa olla viimeistä koitosta vaille valmis Ralli SM -sarjassa. Viimeisessä osakilpailussa tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä kuitenkin panoksia riittää vielä molemmissa SM-luokissa.

Anssi Tawast, Mika Leistiö ja koko Toofastracing starttaavat kauden päätökseen värikkäiden vaiheiden jälkeen. Edellisessä osakilpailussa varmistettu tulokaskauden SM hopeamitali tiimillä on jo takataskussa, mutta viimeisen osakilpailun korotetut pisteet mahdollistavat pienen haasteen heiton sarjaa johtavan Joonas Lindroosin suuntaan. Eroa miehillä ennen viimeistä kilpailua on 12 pistettä ja jaossa kilpailun maalissa niitä on 24 lisää.

Koko kausi on ollut hallitsevan mestarin lähes suvereenia hallintaa. Edellisessä Keravan osakilpailussa ajatus olikin varmasti molemmilla varmistaa paikkansa loppupisteissä. Toisen siinä onnistuessa olemmekin tilanteessa, että viimeiseen kilpailuun on syytä startata.

- Meillä on koko kauden ollut selvä jänis- ja kilpikonna-asetelma. Joonas on pitänyt asiat täysin omassa hallussaan. Me olemme omalla varmalla tekemisellämme pitäneet oman tasomme ja ennen kaikkea kaluston vahvuuden johdosta olemme jo ylittäneet kaudelle asetetut tavoitteet. Olemme vahvasti kasvattaneet omaa vauhtiamme ja ero kärkeen on kaventunut hienosti, mutta varsinaista vauhdillista vastusta emme ole vielä pystyneet antamaan sarjajohtajalle. Hyvinkäälle voidaankin lähteä huikeista asemista koska tilanne on täysin paineeton, kertoo Anssi.

Viimehetken ohjelmistoon tuli vielä viikko ennen kilpailua testeissä sattunut kevyt kaato. Autoa saatiin kyseisessä testissä sen verran miellyttävämmäksi ajaa, että meno päivän päätteeksi alkoi maistua paikoittain jo liiankin hyvältä. Kaadossa oli kuitenkin onni mukana ja auto oli tilanteen jälkeenkin ajokuntoinen. Hyvinkäällä nähdäänkin Citikassa ensi kertaa pieniä käytön jälkiä. Pintapeltiä silotellaan sitten ajan kanssa.
Viimeinen osakilpailu on taloudellisessa mielessä iso pala kauden budjetista. Toofastracingin taustatiimin voimin olemme saaneet lisätukea yritysmaailmasta, jotta viimeinen kauden haaste voidaan ottaa vastaan.

Ystävällisin terveisin,

Anssi Tawast
050 341 5000
anssi.tawast@laakkonen.fi

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa