Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

25.09.2009 / Kari Hytönen

Jyväskyläläinen kiinni Suomi Cupin voitossa

Ralliautoilun SM-sarjan päättävä kaksipäiväinen SM Finnsco ralli ratkaisee tämän vuoden uutuuden eli Suomi Cupin ja erityisesti sen vitosluokan voittotaistelun. Suzuki Swift Sport v1600 ralliautolla sarjajohdossa koko kauden ajaneella jyväskyläläisellä Kari Hytösellä on vain ja ainoastaan hävittävää 19 erikoiskokeen ja 209,74 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa. Hytönen kartanlukijansa Ismo Pietiläisen kanssa starttaavat kilpailuun 13 pisteen johtoasemassa kun jaossa on vielä 24 sarjapistettä.

Lähtönumerolla 62 rallireitille suuntaavalla Hytösellä on ratkaisun avaimet käsissään, koska vain kolme Suomi Cup vitosluokan kilpailijaa ajaa pisteistä. Konkarille riittää perussuoritus ja maaliin ajaminen saavuttaakseen CUP-voiton. Sen sijaan keskeytykseen ei ole varaa ja tämä lähtökohta laittaa tiimin kilpailustrategian uuteen uskoon.

- Vaihtoehtoina on kilpailla normaaliin tapaan tai kurvailla varman päälle maalilipulle. Ensimmäisestä vaihtoehdosta pidän kovasti, mutta olisi todella tyhmää hölmöillä kilpailu ja menettää sarjajohto esim. edellisen osakilpailun tapaan ulosajoon. Toisesta vaihtoehdosta en pidä yhtään, koska puolivaloilla kilpaileminen on mielestäni entistä riskialttiimpaa sortua ajovirheeseen, Hytönen pähkäilee.

- Rallista tulee kyttäystaistelu minun ja päänahkaani ajavan Vesa Lehmussaaren välillä. Vesa saalistaa tittelin jos ajaa maaliin ja minä keskeytän. Tähdätään siihen, että CUP-voitto kotiutetaan ralliautoilun kehtoon eli Jyväskylään, Hytönen jatkaa.

SM Finnsco ralli alkaa aikaisin lauantaina ja päättyy sunnuntaina iltapäivänä.

Lisätietoja: www.hytonenracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa