Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

24.09.2009 / Jari Ketomaa

Ralli SM -sarjan kärkikuski Jari Ketomaa lähtee vailla paineita kauden päättävään Hyvinkään osakilpailuun. Mikkeliläinen on voittanut neljä kauden kuudesta SM-rallista, joten hän varmisti SM-kultamitalin jo edellisessä osakilpailussa neljä viikkoa sitten.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ovat siis jo saavuttaneet kauden henkilökohtaiset mestaruudet, mutta Subaru Dealer Teamia edustava kaksikko tähtää vielä tiimien SM-titteliin.

- Lähdetään nauttimaan kauden päätöskisasta, joka tarjoaa kaksipäiväisenä kilpailuna hyvän haasteen kilpailijoille. Pääsemme taas pitkästä aikaa ajamaan kesärallissakin pimeällä kelillä, Ketomaa kertoi.

- Voittoa tietenkin taas tavoitellaan. Auto ja miehet ovat reilassa, joten luottavaisena jään odottamaan lauantaiaamun starttia.

Kausi jatkuu Kiinassa

Kansainvälisiin ralleihin jatkossa mielivä Jari Ketomaa sai syksyllä mielenkiintoisen tarjouksen Kiinasta, joten hänen kilpailukautensa jatkuu SM-sarjan päätöksen jälkeen vielä kahdella rallilla.

Subaruilla kilpaileva FCACA Rally Team kutsui Suomen mestarin mukaan Kiinan sarjan kahteen viimeiseen osakilpailuun, Longyou- ja Shaowu-ralleihin.

- Autona on tuttu, 2009-mallinen Subaru Impreza, ja tiimi on erittäin ammattitaitoinen. Saan autoon myös itselle tutut Exe-Tc:n iskarit, joten kaluston puolesta ei ole kysymysmerkkejä, Ketomaa toteaa.

- Tiimi haluaa saavuttaa aiempaa parempaa menestystä, jonka vuoksi he päättivät hakea uutta kuljettajaa loppukaudelle. Heillä on myös mielenkiintoiset visiot tulevaisuudesta, joka on tässä uudessa projektissa minua kovasti kiinnostava seikka.

- Minulle on tarjolla tärkeää kokemusta Kiinan kilpailuista. Tarkoitus olisi voittaa ralleja ja hankkia mahdollisimman paljon sarjapisteitä tiimille, Ketomaa päätti.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa