Facebook Twitter Email Pinterest

SM Finnsco-rallin lähtötunnelmia

26.09.2009 / SM Finnsco-rallin lähtötunnelmia

SM-rallikauden viimeinen osakilpailun, SM Finnsco-rallin, ensimmäiset kilpailijat ovat juuri lähteneet reitille kilpailun keskuspaikkana toimivan Hyvinkään Vauhtipuiston lähtöalueelta. Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan Hevosojalla ja siellä ensimmäinen kilpailija starttaa erikoiskokeelle kello 11.24.

Jari Ketomaa on numerolla 1 liikkeellä, ja vaikka hän on jo varmistanut suomenmestaruuden, ei mikkeliläinen aio vauhtiaan hiljentää.

- Kausi olisi mukava lopettaa osakilpailuvoittoon, mutta kaksipäiväinen ralli on pitkä kilpailu, katsotaan nyt miten lähtee päivä käyntiin, kommentoi Ketomaa.

Janne Tuohino starttaa kisaan numerolla 5. Mies oli tyytyväinen lähtöalueella odottamassa vuoroaan.

- Nyt on auto todella hyvässä kunnossa. Koneongelmia oli alkukaudesta, edellinen kisakin ajettiin lainakoneella. Nyt on oma kone taas nokalla ja auto on tosi hyvässä kunnossa. Aiemmin oli ongelmia auton takapäänkin kanssa, mutta nyt sekin murhe on hoidettu pois, paljasti Tuohino.

- Voitosta lähdetään nyt tosissaan ajamaan. Reitti on tosi hyvä, mutta hieman erikoiskokeille joihinkin mutkiin laitetut heinäpaalit hieman arveluttaa. Mutka taitaa tulla hieman hankalaksi ajaa, mutta sehän on kaikille sama tilanne, ei siinä mitään, Tuohino jutteli.

Nuorten Suomen mestaruuden jo ajanut kaksivetoisten pistejohdossa olevan Joonas Lindroos istui rauhallisena ennen lähtöä.Numerolla 16 ajava jämsäläinen ei ainakaan myöntänyt ,että mitään paineita on niskassa. Lindroosin takana heti seuraavana ajavalla Anssi Tawastilla olisi mahdollisuus myös mestaruuteen, mikäli Lindroos sijoittu huonommin kuin sijalle viisi. Tosin siinä tapauksessa Tawastin olisi myös voitettava.

Numerolla 39 reitille lähtee Jussi Kumpumäki, jolla on aivan uusi Ford Fiesta R2 -auto allaan. Auto on englantilaisen M-sportin testiauto, joka saatiin Kumpumäelle tähän kisaan ajettavaksi. Kumpumäen oma vastaavanlainen auto valmistuu vasta lokakuussa, joten tämä kisa on hyvä testikisa sekä autolle että varusmiespalvelukseen ensi viikolla astuvalle Kumpumäelle.

- Ensi kaudeksi on Suomeen tulossa Ford Fiesta RS Trophy -rallisarja, ja siihen tulevia autoja alamme rakentaa loppuvuodesta. Auto on sikäli mielenkiintoinen yksilö, että 16-satainen moottoria on mahdollista käyttää tavallisen polttoaineiden lisäksi vain plugia vaihtamalla mm. etanolilla, kertoo sarjaa jatkossa pyörittävä Arto Kumpumäki.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa