Facebook Twitter Email Pinterest

Vieläkö SM2-luokka Pinomäen hallinnassa?

20.01.2011 /

Ralli SM

Honda Civic Type-R on edelleen valtamerkki kaksivetoisten SM2-luokassa. Ilahduttavaa on kuitenkin se, että neljän Ford Fiestan lisäksi kolme Renaultia ja kolme Citroënia on täydentämässä 22 kuljettajan nimiluetteloa. Turkulainen Kalle Pinomäki oli viime vuonna "voittamaton", kaikista maaliinajamistaan kisoista Pinomäki nappasi korkeimmat SM-pisteet. Mestaruus varmistui jo Kouvolassa kesäkuun puolivälissä, kauden viimeinen kisa päättyi keskeytykseen.

SM2-luokan viimevuotisesta kärkikymmeniköstä jatkaa tänä vuonna kahdeksan kuljettajaa. Jokaisella on taatusti kova tahto päästä vähintään mitaleille, ja takaraivossa saattaapi elää pieni toivonkipinä, josko Pinomäen pystyisi valtaistuimeltaan pudottamaan.

Lapilla on uusi C2R2 Max Citroën tälle kaudelle, ja vaikkei auto paperilla ehkä aivan Pinomäen R3 Renaultille näyttäisi kerkiävän, varmaa on, että Lappi yrittää kaikkensa. Niin hän teki viime vuonnakin, vaikka 19-vuotias ajoi vasta ensimmäistä täyttä kauttaan Ralli SM -sarjassa.

SM-kakkonen Jukka Korhonen on AKK:n valmennettavia, eikä varmasti aio antaa sen enempää etukäteen periksi kuin kukaan mukaan. Korhonen vaihtoi kalustoa, ja nyt alla on Ford Fiesta R2.

Nuorten Suomen mestari Andreas Amberg on myös mielenkiintoinen, nuori kuljettaja, sillä vaikka hän hävisi SM-pronssin vain pisteellä Lapille, Amberg aloitti kautensa vasta sarjan kolmannesta kisasta. Amberg oli jo kauden alussa ilmoittanut, että nuorten SM on päätavoite, ja nuorten pisteitä alettiin jakaa vasta Mikkelin kisasta lähtien. Lappi jäi pistetaulukossa myös kahdesta kisasta ilman pisteitä, joten tasaista lienee luvassa.

Brittien sarjassa pääasiassa viime vuonna ajanut Mikko Pajunen on palannut kotimaan kuvioihin. Pajuselta tiedetään vauhtia löytyvän, viimevuotinen ainoa kokeilu SM-rallissa päättyi valitettavasti keskeytykseen.

SM2-luokassa on kymmenkunta nuorta, nälkäistä kuljettajaa, mutta toinen mokoma vanhoja konkareita, joilla on kokemuksensa avulla sanansa sanottavana osakilpailujen tulosluetteloissa. Mielenkiintoinen kausi on edessä!

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa