Facebook Twitter Email Pinterest

Ford joutuu jäämään pois Arcticista

24.01.2011 / Ford joutuu jäämään pois Arcticista

p_fiesta-rs.jpg

Fordin tiedotusjohtaja Riitta Salin tiedotti juuri äsken Ford Abu Dhabi WRC -tiimin muuttuneista suunnitelmista osallistua Arctic Lapland Ralliin tulevana viikonloppuna. Fordin täysin uuden Fiesta RS WRC -ralliauton oli tarkoitus debytoida Rovaniemellä ajettavassa SM-rallisarjan avauksessa Arctic Lapland Rallissa 28.-29.1.

Ennen Arctic Lapland Rallia autoa oli tarkoitus testata neljän päivän ajan Ruotsissa. Toisena päivänä tapahtuneen ikävän onnettomuuden johdosta tiimi oli pakotettu muuttamaan suunnitelmiaan ja näin ollen jäämään pois suunnitellusta Arctic Lapland Rallista. Jari-Matti ja Miikka selvisivät onnettomuudesta loukkaantumatta, mutta auto kärsi huomattavia vahinkoja.
Tiimin tarkoitus oli käyttää nyt onnettomuudessa ollutta autoa Arctic Lapland Rallissa. Auton kuntoon laittaminen vie kuitenkin sen verran aikaa, että tiimi oli pakotettu laatimaan aikataulunsa ja suunnitelmansa uudelleen. Auto kunnostetaan Ruotsissa, minkä jälkeen on mahdollista vielä jatkaa testejä ennen Ruotsin rallia.
"Korjaamme vahingot ennen testien jatkumista Ruotsissa", kertoi Ford Abu Dhabi rallitiimin päällikkö Malcolm Wilson.
"Uskomme pystyvämme tekemään kaikki tarvittavat testit Ruotsin rallia varten, mutta valitettavasti joudumme jättämään ohjelmastamme pois osallistumisen Arctic Lapland Ralliin."

Ford Abu Dhabi World Rally -tiimin suomalaisparivaljakon Mikko Hirvosen-Jarmo Lehtisen ja Jari-Matti Latvalan-Miikka Anttilan piti jakaa kaksipäiväisen rallin päiväosuudet. Ford-tiimin osallistumisen Arctic Lapland Ralliin oli tarkoitus päättää Fiesta RS WRC:n mittava testi- ja kehitysohjelma, joka auton oli määrä läpikäydä ennen sen varsinaista ensiesiintymistä FIA:n MM-rallisarjan avauskisassa Ruotsin rallissa 10.-13.2.2011.
"Olen pahoillani kaikkien Mikon ja Jari-Matin fanien puolesta, jotka olivat toivoneet näkevänsä idolinsa tositoimissa Rovaniemellä. Mutta uskon heidän olevan samaa mieltä, että testien loppuun vieminen Ruotsissa palvelee varmasti parhaiten itse MM-rallikauden avauskisaa."

Jari-Matti kertoi, että onnettomuus tapahtui 6-vaihteella ajettavassa nyppylässä ja auton vauhdin olleen 150 km/h.
"Virhe oli täysin minun," Latvala lisäsi.
"Yritin käyttää lumipenkkoja auton hidastamiseen, mutta se lähtikin pyörimään tiellä ennen kuin lensi lumipenkkojen yli tieltä ja osui matkalla muutamiin puihin. Fiesta RS WRC selvisi törmäyksestä varsin hyvin eikä meistä kumpikaan loukkaantunut. Se, että tiimi pystyy korjaamaan auton ja me jatkamaan testejä, osoittaa, kuinka vahva Fiesta on."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa