Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen on valmistautunut huolellisesti

25.01.2011 /

Rallin SM-sarjassa kaksivetoisten autojen luokassa kilpaileva 21-vuotias espoolainen Jaro Kinnunen starttaa Arctic Lapland Ralliin hyvin valmistautuneena.

Jarospeed -tiimin alkuvuosi on ollut kiireinen, kun ohjelmassa on ollut edustamista sekä tiivistä ajoharjoittelua. Espoon UA:ta edustavat Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen testasivat kilpailukalustoaan edellisen kerran viikko sitten Nilsiän lumisissa maisemissa.
"Ajoharjoittelua on kertynyt hyvä määrä eli noin 350 kilometriä. Olen nyt autoomme erittäin tyytyväinen, kun sen ajettavuutta on saatu alustan muutoksilla selvästi paremmaksi. Takarenkaan pito talvikelillä oli meillä ennen ongelmana, mutta nyt perä pysyy urassa ja tiessä kiinni. Se tuo lisää luottamusta kuljettajalle", Kinnunen myöntää.

"Aloitimme maanantaina erikoiskokeiden nuotittamisen ja tutustuimme reittiin myös pimeällä. Lunta täällä on enemmän kuin viime vuonna, ja reitti tuntuu olevan paremmassa kunnossa, mutta irtolunta ei ole vielä aurattu pois."

"Lähtökohdat ja fiilinki ovat erittäin hyvät. Pitkästä kilpailusta lähden hakemaan ensisijaisesti maaliin pääsyä, kun viime vuonna tämä ralli päättyi keskeytykseen heti alussa. Yltiöpäisesti täysillä ajamalla ei tästä rallista saa parasta tulosta. Järki päässä lähden ja viiden joukkoon on tavoite kovatasoisessa SM2-luokassa. Vauhti varmasti riittää korkeammallekin", ennakoi kolmanteen SM-kauteensa starttaava Kinnunen.

Arctic Lapland Ralli käynnistyy Rovaniemellä perjantaina puolenpäivän jälkeen. Perjantaina ja lauantaina ajetaan viisi erikoiskoetta ja molemmilta kilpailupäiviltä jaetaan omat pisteensä, joten viikonlopun aikana ajetaan kauden kaksi ensimmäistä SM-osakilpailua.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa