Facebook Twitter Email Pinterest

Mäkinen povaa Lindroosia mestariksi

25.01.2011 / Mäkinen povaa Lindroosia mestariksi

SM1-luokan mestarisuosikkien joukkoon lukeutuva Joonas Lindroos (25) starttaa tulevana viikonloppuna Tommi Mäkinen Racingin Subarulla Ralli SM-sarjan avausosakilpailuun Arctic Lapland Ralliin luottavaisena. Kolme kertaa etuvetoisten SM2-luokassa mestaruuden ajanut Lindroos sijoittui viime vuonna nelivetoisten SM1-luokassa ensikertalaisena SM-pronssille.

Vuoden nelivetokokemuksen jälkeen jämsäläinen on asettanut tavoitteensa mestaruuteen.
"Viime vuoden tutulla Subarulla tähänkin kauteen startataan. Viimeksi en saanut Rovaniemen kummaltakaan päivältä SM-pisteitä, mutta nyt aion korjata tilanteen. Kauteen on paljon helpompi lähteä vuoden kokeneempana. Rovaniemellä kolmen sakkiin molempina päivinä ja lyhyissä SM-ralleissa sitten voittojen perään. Se taktiikka voisi toimia", Lindroos suunnitteli.

Tänä vuonna kilpailijat eivät saa enää käyttää auton polttoaineena erikoiskilpabensiiniä. Lindroosin mukaan tämä ei näy erikoiskokeilla.
"Moottoria pitää kierrättää hieman ylemmäksi, mutta ei siinä mitään muuta merkittävää eroa ole. Auto meni testeissä tosi hyvin, joten kalusto ja mies ovat kyllä iskussa", Lindroos sanoo.

Joonaksen monivuotisen kartanlukijan Jouni Lampisen lopetettua ralliuransa viime kauteen jämsäläisen viereen istuu aiemmin muun muassa Marko Männylle nuotteja lukenut Pasi Kilpeläinen. Lindroos uskoo yhteisen sävelen löytyvän nopeasti.
"Pasin kanssa olemme ajaneet kahdella eri testitiellä yhdessä. Ei voi miestä moittia, uskon, että yhteistyömme sujuu hyvin", Lindroos sanoo.

Ensimmäinen Subaru R4 valmiiksi keväällä

Subarun kilpailutoiminnasta vastaava Subaru Tecnica International (STI) kehittää, luokittelee ja myy kilpaosia kaudella 2011 FIA:n uuteen R4-luokkaan. Se on äysin uusi luokka, jonka tarkoituksena on antaa N-ryhmän autoille lisää vapautuksia, jotta autojen kilpailukyky S2000-autoja vastaan paranee.

Ralli SM -sarjassa R4-autoilla kilpaillaan nelivetoisten SM1-luokan yhteydessä. Subarun N-ryhmän kilpailutoiminnassa vahvasti mukana Tommi Mäkinen Racing on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä Subaru R4 -rakennussarjan kilpaosia. Mäkinen muistuttaa, että rallipoluilla menestyy vain jatkuvalla kehitystyöllä.
"Uuden R4-luokan luokitusosien testaus käynnistyi Englannissa samaan aikaan Arctic Lapland Rallin kanssa. Uudet osat luokitellaan maaliskuun alussa, joten Ralli SM -sarjan talvikaudelle ne eivät aivan ehdi. Joonas ajaa ensi kertaa R4-luokituksen Subarulla kesäkauden SM-avauksessa Vanajanlinna-rallissa", Tommi sanoo.

Mäkinen sanoo, että kansainvälisen autoliitto FIA:n päätös parantaa N-ryhmän ralliautojen kilpailukykyä oli oikeansuuntainen.
"Uudella R4-rakennussarjalla paransimme N-ryhmän Subarun suorituskykyä ja luotettavuutta muun muassa keventämällä auton painoa noin 50 kilolla, vahvistamalla tukivarsia sekä pidentämällä auton jousituksen joustovaroja."
"Tänä vuonna N-ryhmän Subarun sivu- ja takalasit voi vaihtaa myös kevyempään muoviin. Uuden R4-luokituksen avulla N-ryhmän kilpailukyky S2000-autoja vastaan paranee, ja se on yksityiskuljettajille hyvä ja pitkään odotettu uutinen", Mäkinen kertoo.

Rallin nelinkertainen maailmanmestari povaa Lindroosia mestariksi asti.
"Joonas on nelivetoauton ratissa vuoden verran kokeneempi, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen asti," Mäkinen muistuttaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa