Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos yrittää kolmen sakkiin

25.01.2011 / Joonas Lindroos yrittää kolmen sakkiin

subaru-lindroos-makinen.jpg

Joonas Lindroosin Subaru on vielä alkuviikosta ennen kauden avauskisaa "täyshuollossa" Tommi Mäkinen Racingin tiloissa.

Viime vuoden Arctic Lapland Ralliin Joonas Lindroos starttasi nelivetoisella, Tommi Mäkinen Racingin Subarulla saavutettuaan edelliseltä kaudelta historiallisesti suomenmestaruudet sekä kaksivetoisten SM2-luokassa että nuorissa. Lindroosin ensimmäinen Arctic Lapland Ralli ei ollut mitenkään helppo juttu, sillä teknisiä ongelmia riitti sen verran, ettei pisteen pistettä kerääntynyt Lindroosin pistepussiin.
"Oli kyllä ongelmia enemmän kuin tarpeeksi. Nyt on kaikin puolin helpompi lähteä Rovaniemen kisaan, ja pitää toivoa, ettei samanlaisia murheita satu tänä vuonna kohdalle", pohti Lindroos Arctic Lapland Rallin ensimmäisenä nuotituspäivänä reitin varrelta.

"En vielä oikein osaa sanoa koko reitistä paljon mitään. Tiet ovat olleet melko lumisia, saapa sitten nähdä, minkälaisia ne ovat aurauksen jälkeen."

Alkutalvesta Etelä-Suomessa oli paljon enemmän lunta kuin Lapissa, mutta viimeisten viikkojen aikaan lunta on jonkin verran satanut myös pohjoisempaan Suomeen.
"Penkkoja ei tien varsilla paljoa ole. Toisaalta se voi olla hyväkin, ulosajon sattuessa voi päästä helpommin takaisin tielle. Toisaalta kovasta penkasta voi joskus saada vähän apujakin."

Joonas Lindroos on tälle kaudelle saanut uuden kartanlukijan, kun Jouni Lampinen siirtyi näistä hommista "eläkkeelle". Valmistautuminen ennen Ralli SM -sarjan kahta ensimmäistä osakisaa on sujunut uuden kartturin kanssa hyvin.
"Käytiin Pasi Kilpeläisen kanssa vähän kurvaamassa, ja hyvin meillä menee, ei mitään ongelmia", paljasti Joonas.

Testiä Lindroos on päässyt ajamaan noin 150 kilometriä. Kisaa edeltävän viikon alkupäivinä auto vielä huolletaan kunnolla, jotta kaikki on valmista perjantaina alkavaan ralliin.
"Mielenkiintoiselta reitti näyttää ainakin paperilla. Kunhan päästään kaikki pätkät läpi, on vähän parempi käsitys tämänvuotisesta kisasta. Sen nyt ainakin voi jo sanoa, että viimeinen 46-kilometrinen on lopuksi erikoiskoe, jossa voi tulla hurjia eroja ja joka voi vielä vaikuttaa huimasti lopputulokseenkin", arvioi Lindroos.

Lindroos lähtee luottavaisin mielin kauteen. Alla on Subaru, jolla Joonas kurvaili kesäkisoista lähtien. Viimevuotinen Tunturi tuli ajettua vielä vanhalla autolla. Nyt kun kuviot ovat selvät viikonlopun kisaan, Lindroos myöntää, että Juha Salon "päänahan nappaaminen" olisi mieluinen temppu.
"No joo, kyllä vaan, mutta olen erittäin tyytyväinen, jos yllän kolmen sakkiin. Haastajat ovat tänä vuonna melko kovia, Tuohinolta, Nikaralta ja Rantaselta voi Salon lisäksi odottaa ehkä kovimmat vastukset. Ja onhan siellä monta muutakin uutta ukkoa, saapa nähdä, kuinka käy."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa