Facebook Twitter Email Pinterest

SM1-luokan kuljettajia lehdistötilaisuudessa

28.01.2011 / SM1-luokan kuljettajia lehdistötilaisuudessa

press-sm1.jpg

Arctic Lapland Rallin kuumimmat nimet (vasemmalta) Juha Salo, Joonas Lindroos, Janne Tuohino ja Matti Rantanen vastailivat muutamiin Tomi Tuomisen esittämiin kysymyksiin kotimaisen ja ulkomaisen lehdistön edessä.

TT: Matti Rantanen, olet ajanut monenlaisilla autoilla ja Neste Oil Rallissakin hyviä sijoituksia, miltä tuntuu tämä Peugeot 207 S2000-auto?
MR: Aika lailla tuntuu samanlaiselta autolta kuin viimevuotinen Skoda Fabia. Peugeot ehkä hyppää nypyissä vähän paremmin, tulee alas tasaisemmin neljälle pyörälle. Koko rallin voitosta totta kai lähdetään ajamaan, mutta toki yritän taistella vielä näistä päivävoitoistakin. En osaa tarkemmin sanoa, kuinka moneen SM-osakisaan osallistuu. Se riippuu vielä yhteistyökumppaneiden kuvioista.

TT: Viime vuonna S2000-MM-sarjassa ajanut Janne Tuohino on palannut SM-sarjaan, millä fiiliksillä?
JT: Kiitos, hyvällä mielellä, kaikki kunnossa. Tosin en ole Jyväskylän kisan jälkeen autoa nähnyt, mutta ukot on laittanut Printsportilla kaikki kuntoon. Viime viikolla pari päivää ajettiin, kaikki on kunnossa.
Eiköhän kaikki nämä kuljettajat täällä ole kisan ennakkosuosikkeja, en itse mitään ennakkosuosikin viittaa ota harteilleni. Voitosta ajetaan, saa nähdä, miten kaikki menee. Reitti on tosi hieno, nollakelin vuoksi tulee vähän hiekka esiin, mutta ei se haittaa.

TT: Joonas Lindroos, viime vuonna sain jo tuntumaa osakisan voitosta, onko nyt helpompi lähteä tähän kauteen, kun tietää, mitä voittaminen vaatii?
JL: On tietenkin, sata kertaa helpompi kuin viime vuonna. Ehkä viime vuonna oli alussa jo heti liikaa yritystä täällä, olisi pitänyt vähän rauhallisemmin ajaa tuota autoa.
TT: Miltä auto tuntuu ajaa uusien sääntöjen; pumppubensan käyttö ja isompi, 34-millinen kuristin?
JL: Ei se paljoa erilaisemmalta tunnu, mutta kyllä kovavauhtisella ja hyväpintaisella tielle se ehkä vähän paremmin laukkaa. Vääntö tippui jonkin verran, mutta käyttöalue tuli suuremmaksi, on vain kierrätettävä moottori vähän enemmän.

TT: Hallitseva mestari, Karkkilan suuri mies Juha Salo, onko kauteen valmistautuminen nyt ollut huolellista, jotta viimevuotisen kaltaisia teknisiä ongelmia ei olisi?
JS: On ajettu riittävästi testiä, ja kun etelässäkin on ollut kunnon talvi, valmistautuminen on meiltä onnistunut hyvin. Makea kilpailu on edessä, ja tykkään todella lähteä reitille.
TT: Odotatko tiukkaa kisaa?
JS: Näin se pitää ollakin, tiukkaa kisaa on odotettavissa. Hienoa, että taas on mukana uusia kuskeja ja uusia autoja. Oman haasteensa tuo vähäinen lumitilanne yms. Kaikki on kunnossa, taistelu alkakoon. Mestaruutta tavoittelen tältäkin kaudella.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa